Lønskollen (18.12.2011)

Written by 19topper (Tor-Arne Paulsen) GSM

Characteristic Hike
Duration 1h 43min
Distance 3.7km
Vertical meters 461m
GPS
Ascents Lønskollen (307m) 18.12.2011

Flott vinterdag

Vestfold pf 100 topp, Tur følge i dag: Hele Hurven:-D

Vi lærte fra i går, at jo noen steder så prøver vinteren å klore seg fast. Derfor så ble akerettene tatt med på tur i dag:) Fin kombinasjon med fot tur opp og ake nedover. Ungene var fornøyd, og Sniff fikk trukket litt igjen. Den hunden er sterk! Magnus satt seg i akebrettet, koblet seg på trekkselen til Sniff og skulle prøve å bli trukket "litt". Det ente med at jeg måtte rope "stå" til Sniff før han stakk av med Magnus i en bakke på 20% ++ i stigning!!!!

Vi hadde parkert inne på "privat" vei, siden det bare var lov å kjøre inn til eiendommene. Jeg tenkte at skulle på besøk;-) så det går nok bra.

Egentlig litt provoserende at store deler av Norge er eiet av folk, som har arvet land etter forfedre som på 16-1800 tallet bare gikk rundt å sa : Dette er mitt!!!, og betalte neppe mer en en spesidaler eller ei geit for 1000 mål skog/land i beste fall. Men arvingene i dag, vet da virkelig å bemerke seg med forbudskilt og betaling!!! Ikke bra, ikke bra. Og når staten i tillegg hos mange gir tilskudd for/til bygging og vedlikehold av veiene inn i marka / skogen. Ja da blir det innimellom drøyt! Ikke misforstå, veldig fin tur i dag, uten noen problem fra grunneiere:-))

Opp mot toppen kom vi inn på blåmerket løype, og kammen var det ikke en hytte på toppen også! Dette hadde jeg ikke funnet noe om i forkant, hverken på kart eller i tur-bøker.

God tur:)

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.