Store Knutsholstind - Vågålista komplett (30.06.2018)

Written by Movegen22 GSM

Start point Ett sted ved Svartdalshalsen
Endpoint Gjendebu
Characteristic Hillwalk
Duration 13h 30min
Distance 16.0km
Vertical meters 1,556m
Map
Ascents Midtre Knutsholstinden (2,170m) 30.06.2018
Nestnørdre Knutsholstinden (2,185m) 30.06.2018
Store Knutsholstinden (2,341m) 30.06.2018
Midtre Nål på Knutseggen (2,045m) 30.06.2018
Nestnørdre Nål på Knutseggen (2,030m) 30.06.2018
Nørdre Nål på Knutseggen (2,031m) 30.06.2018
Søre Nål på Knutseggen (2,072m) 30.06.2018
Visits of other PBEs Gjendebu (990m) 30.06.2018

Våkna i teltet i starten av Svartdalshalsen til strålende sol. Overraskende alpin start, og godt driv opp Svartdalshalsen og innover Svartdalen. Fant etter hvert vardene opp mot Store Knutsholstind, og lett å komme seg oppover. Men bratt (og, for Sekretæren, tungt). Gikk overraskende radig likevel. Etter ca. 4 timer sto vi på toppen. For en utsikt!! Og komplettert Vågåliste ;)

Ryggen bortover så noe "uvegsam" ut, men gikk overraskende radig det også. Plutselig var vi ved "den røde trekanten" opp mot Midtre. Turplanlegger ledet og Sekretæren skifta til klatresko, så da gikk det veldig greit å komme opp. Etter ca. 6 timer på tur sto vi på Nørdre. Litt knoting for å finne beste veg mot nålene, men det gikk forholdsvis greit.

Da vi var ved Nålene bestemte vi oss for å ta Søre først. Gikk på østsida for å runde og komme oss på vestsida. Gikk forbi Midtre Nål (angra på det etterpå...), og prøvde å krysse botn mellom Nålene. Det ble en større utfordring enn ventet! Her var det jammen mange store blokker. Aldri har vi vært borti maken til ur!

Etter mye knoting kom vi fram til første standplass. Turplanlegger leda opp mot neste standplass, men kunne melde om at det var eksponert. Sekretæren ble, naturligvis, skeptisk. Kom dette til å gå? Var 40 meterstauet langt nok til at i alle fall Turplanlegger kunne komme til topps mens Sekretæren ventet på første standplass? Harmelig å ikke prøve også. Kom opp, og oppdaget fadesen da turplanlegger skulle videre. Taubremsen til Sekretæren lå igjen ved første Standplass. Er det mulig!! Tenkte så det knaket. Kom fram til en løsning med skrukarabin. Turplanlegger ledet til toppen, Sekretæren engstelig etter. Nøt tilfredsstillelsen med å ha vært der, jammen klarte jeg det!! Ble firt ned til andre standplass. Turplanlegger på rappell etter. Sekretæren fires videre ned til første standplass. Turplanlegger til neste rappellfeste og rappell ned. Jammen gikk det bra, sjøl om Sekretæren la igjen både huggu og taubrems ved første standplass. For en følelse!! Men tida hadde gått...

Tilbake over kampesteinene til Midtre Nål, hvorfor tok vi ikke den da vi passerte? Ja, ja. Gikk greit opp også her. Kryssa ura nok en gang, før vi tok fatt på de Nørdre. Litt skeptiske til de gule trekantene (Sekretæren) - men ikke skjønner vi hvor de trekantene var. Veldig lett opp på begge to.

Tida hadde gått fra oss i rotinga rundt og på Nålene. Angret på at vi hadde booket oss inn på Gjendebu, men fant ut at vi måtte droppe Burcardts for at det ikke skulle bli for sent. Vurderte å gå langs breen ned igjen, men snøen var veldig myk og vurderte den veien som utrygg. Gikk derfor eggen videre. Brukte laaaaaaaaaaang tid videre bortover eggen for å komme oss ned i Svartdalen. Da vi kom ned fra steinura gikk det radig til teltet.

Pakka fort, og kom til Gjendebu 22.30. Forventet ingen servering (hadde Real i baggen i stabburet), men fikk treretter og en øl som smakte utenomjordisk. Godt med en dusj (midt på natta) og ei god natts søvn. All kred til betjeningen på Gjendebu som tar så godt i mot slike natteranglere.

User comments

 • -
  avatar

  Vågåliste

  Written by Garm 29.07.2018 12:54

  Litt seint, men gratulerer med fullført Vågåliste. Bra liste med mange fine turar.

  • -
   avatar

   Takk

   Written by Movegen22 29.07.2018 16:35

   Enig i den. PB er genialt med sine lister som tar oss til områder vi ikke har kommet på å gå selv.

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.