Storrinden (25.05.2018)  4

Written by lebergsfjellet (Martin Ekornes Søvik) GSM

Start point Sansslimarka bybanestopp (40m)
Endpoint Sandslimarka bybanestopp (40m)
Characteristic Hike
Duration 1h 00min
Distance 5.0km
Vertical meters 120m
Map
Ascents Storrinden (153m) 25.05.2018

Etter at Bachelorgraden min i Økonomi & Administrasjon ble fullført i går (#snikskryt), ønsket jeg å nyte friheten til å gå en fjelltur i varmen. Jeg hadde tenkt til å ta Livarden (683). Jeg la opp en bussrute, men ettersom at bussen min til sentrum ble ca. 5 minutter forsinket, rakk jeg ikke bybanen til Nesttun, og dermed ikke bussen mot Totland. Med 80 minutter til neste buss, ble dette vanskelig på min tilmålte tid (Totland/Riple er litt utenfor allfarvei). Valget falt da på å fortsette på Bybanen til Sandsli, ikke langt unna Flesland. Jeg gikk til Storrinden (153). Det var en fin tur, men kanskje ikke helt verdt en 80 minutters reisevei med kollektivtransport?

Bergen kommune fortjener litt creds for sine mange sykkelveier, her er jeg mellom Sandsli og Søreidgrend. Jeg fulgte veier, gangveier og sykkelveier i ca. 1,5 km, før det etterhvert gikk oppover Pittedalen mot toppen.

Idet bilveien tar en brå høyresving, tar man av til høyre her (oppover byggefeltet). (Her har jeg gått forbi et par rundkjøringer først, for så å ta en undergang og gå over på en sidevei)

Grusvei oppover hele Pittedalen. Denne dalen frakter deg til sammen over 100 høydemetre, men det føles egentlig ut som færre. Stigningen er ganske slakk hele veien.

Man kan velge å droppe noen av svingene som veien tar, ved å gå på litt brattere stier. Disse var gode, og kan anbefales!

Tidligere militær sone i toppområdet

Utsiktspunkt fra like forbi toppen (ca. 140moh). Utsikt mot Bergen Lufthavn, Flesland.

Obligatorisk selfie på toppunktet! :)

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.