Reåsan + Det nye og gamle rundtreet. (08.02.2018)

Written by TERJES (TERJE STRØMHYLDEN) GSM

Start point Husbymarka fotballbane (155m)
Characteristic Ski trip
Duration 2h 32min
Distance 8.9km
Vertical meters 278m
GPS
Ascents Reåsan (256m) 08.02.2018

Ny skitur til Reåsan for attende gang. Flott vær med nysnø og noen få minusgrader. Oppkjørte spor, men ikke til toppen. Gikk over toppen fra vest til øst. Gikk innom grensetreet som kalles Rundtreet enda en gang. Det gamle Rundtreet falt ned under en storm for mange år siden, og det ble plantet et nytt. Det nye treet fant jeg forrige uke. I dag skulle jeg finne det falne treet. Restene ligger i ei skråning under det nye treet. I gammel tid ble det arrangert et løp som het Rundtreet rundt. Her har jeg sakset en artig historie fra dette løpet:
Har pratet med Einar Lyngar nettopp og han opplyser at marsjen/løpet startet i 1968 eller 69 og det ble avholdt i ca. 30 år, dvs. til 1998/99. Kaare Skille, mangeårig ansatt i avisa “Stjørdalingen”, var opphavsmannen til navnet “Rundtreet rundt”. Han tegnet merket som ble tildelt alle som fullførte. Lyngar forteller følgende fornøyelige historie:
En gang på 70tallet merket de som sto ved målpasseringen at svært mange av deltagerne var så lystige og i usedvanlig godt humør. Det var sang og mye fliring. Det er vel ikke ventet når en har en god del kilometer på beina bak seg. Forklaringen var at en på en av gårdene deltagerne passerte sto bonden klar med et stort melkespann(100liter?).Det var ikke melk i spannet! Derimot stjørdalsøl, og det er det jo en del alkohol i. Mange tok seg god tid på denne “mat”-stasjonen. Ifølge Lyngar var denne bonden ungkar ,og han hadde en baktanke med ølserveringen. Det var visstnok en eller flere unge damer med i marsjen som han hadde et godt øye til, og som han ville imponere. Om det ble noe resultat vites ikke.

Det gamle Rundtreet måtte gi tapt for en storm. Det nye Rundtreet bak.
Det gamle Rundtreet måtte gi tapt for en storm. Det nye Rundtreet bak.
Strømforsyningen til Stjørdal
Strømforsyningen til Stjørdal
Litt av en bil på parkeringa ved Resve.
Litt av en bil på parkeringa ved Resve.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.