Kupert topp i Porsgrunn (04.11.2011)

Written by Roger (Roger Gundersen) GSM

Map
Ascents Brudalåsen (190m) 04.11.2011
Gravtjennåsen (191m) 04.11.2011

Topptur til kupert halvøy.

Parkerte ved Tangen rett sør for Langangen kirke, der veien går over til privat vei. Her fulgte vi kystien og tok av mot toppen et par hundre meter før Rødsetre. Tok først sikte mot Brudalsåsen før vi snirklet oss ned og opp mot Gravtjennåsen. Dette er et nokså kupert område som stedvis kan føles svært langtekkelig å ferdes i. Det er et opprevnet landskap her med kløfter og steinblokker og dalsøkk på kryss og tvers. En formasjon som preger store deler av halvøya her ute mellom Langgangsfjorden og Eidangerfjorden.

Fra utsiktpunket på Brudalsåsen. Herifra burde det ligge til rette for et flott skue mot store deler av skjærgården i Grenland, men ikke vet jeg.
Fra utsiktpunket på Brudalsåsen. Herifra burde det ligge til rette for et flott skue mot store deler av skjærgården i Grenland, men ikke vet jeg.
Rester av gammelt trig.punkt på Gravtjennåsen
Rester av gammelt trig.punkt på Gravtjennåsen

User comments

 • -
  avatar

  Artig

  Written by mortenh 05.11.2011 07:46

  Er nok ikke mange som roter rundt uti der. Moro å se at du har begynt å pusle litt med Porsgrunns kuperte, og tidvis litt uveisomme koller.

  Vekker minner fra fin tur jeg hadde dit ved påsketider:

  http://peakbook.org/tour/12365/Uteovernatting.html

  Og ja, det er kjempeutsikt mot fjord og hav fra Brudalsåsen, så den er nesten et must når man tar en tur til Gravtjennåsen.

  • -
   avatar

   Sv: Artig

   Written by Roger 05.11.2011 15:12

   Veldig moro med disse litt mer uveisomme kollene i Porsgrunn. Flere av de er merket som utsiktspunkt på kartet, og viser potensial for mye super utsikt mot fjord og hav, så det kribler litt ekstra med spenning i det man entrer topplatåene:) Leit vi misset utsikten fra Brudalåsen, men får ta den på ny en annen gang.

   Fin beskrivelse av området Morten. Kjente meg godt igjen. Det eimer liksom litt av bjørn oppi her:)

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.