Nesten opp på Loftet (06.01.2018)

Written by Lesjajenta (Ingebjørg Nørstebø)

Map
Ascents Veslloftet (1,630m) 06.01.2018

Dagen startet med klar himmel og -15 grader. Turmålet var Loftet, og vi var 4 spente mennesker som satt i bilen på vei innover Bøverdalen. Yr.no hadde i tillegg til minusgradene meldt liten kuling på vei oppover til Loftet. Jeg og Anne Marte var derfor litt skeptiske, mens Ole Jacob og Per Ivar var som menn flest - det finnes ikke dårlig vær, bare sterke menn som tåler alt, til og med snø i barten.

Det var fin snø å gå i og turen startet med nesten nullvind. Vi kom oss på høyde med Veslloftet før vi tok en matpause. Det hadde på det tidspunktet begynt å blåse litt mer, og vi jentene kjente litt godt etter på skepsisen vår. Guttaboys hadde pågangsmot og satte gruppa raskt i gang etter to brødskiver og en pust i bakken. Jeg var sliten og ville snu, men da sakka gruppa farten og jeg klarte likevel å følge med videre opp.

Noen hundre høydemeter lengre opp så var det ikke lenger tvil hos oss jentene - "Det er ingen skam å snu" fant vi ut - og vi fikk av oss fellene og lot gutta gå videre for å lete etter toppen i snøføyka og whiteouten mens vi kruset nedover til bilen igjen. Snøen var fantastisk å kjøre i, og selv om det var noen steiner som stakk opp og laget noen nye riper i skiene, så var nedkjøringen silkemyk.

Vell nede fikk jeg og AM av oss skiene og av med nedfrosne jakker, og vi løp oss varme igjen mens vi venta på at gutta skulle komme. Når gutta kom så skjønte vi fort at det var like greit at vi snudde på ca. 1900 moh, for det hadde vært liten sikt og masse snø i barten.

Ole Brum var også med, og vi var alle enige om at det hadde vært en fin tur! På vei hjem reiste vi innom Brimibue i Lom for å drikke kaffe og spise kake hos Arne Brimi, og det var en fin avslutning på turen :) Takk for turen alle sammen!

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.