Det gode liv i Nordåsen (28.12.2017)

Written by ersystopo (Erlend Råheim) GSM

Map
Ascents Nipkollen (542m) 28.12.2017
Luksuproblem: Fra litt til mye nysnø i alle aktuelle turområder. Valget falt på Nordåsen, hvor en kunne forvente veldig mye nysnø, potensielt kjøreproblemer og nedsnødde løyper.
Ut fra skistadion, litt leiting etter kjørt løypenett. Jeg droppa alternativ sør og gikk konkurranseløypa til et kryss ganske langt nord, utgående retning. Her var det slutt på prepping før siste snøfall, så fra nå av blei det brøyteintervall.
Herfra litt på måfå, men ved sjekk av løypekryss etter litt gåing viser navi-appen at jeg er nær Øvre Fløtten, altså perfekt lokalisert.
Så følger en serie av 3-4-minutters drag med høy puls og lite ubehag. Med andre ord er diagonalgangbrøyting en ekstremt bra treningsform! Til slutt står jeg på toppen, i lett snødrev og totalt uten utsikt.

Tilbake samme vei, med litt mer standardteknikk i sjølbrøyta løype. Så gjorde jeg en runde via Kjønstadsetra og inn til Dalsetra tur/retur for å sjekke oppgangene mot Nordre Klofjell, som jeg svei for en måned siden. I alle tilfeller: nysnø til knes. Jeg lot N Klofjell være N Klofjell.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.