På sykkel over Steinhø, Vardhø og på sti helt ned til Heidal (12.08.2017)

Written by Furusethmotorsport (Vidar Furuseth) GSM

Start point Kvernbruvegen (1,080m)
Endpoint Hytta (421m)
Characteristic Bike trip - off-road
Duration 2h 58min
Distance 24.0km
Vertical meters 413m
GPS
Ascents Steinhø (1,337m) 12.08.2017

På helgetur med gutta. Planen var både sykkelturer og toppturer. Glittertinden var Glenn sitt mål for helga, mens for meg og Stian var nok målet heller å finne noen heftige nedkjøringer med stisykkel.

Til tross for dårlige værutsikter ble faktisk alle målene nådd.

Lørdag:
I følge værmeldingen var det liten vits i å forsøke seg på Glittertinden da det var spådd tåke, overskyet og regn. Det ble derfor besluttet å gå opp på Steinhø. Jeg har vært der flere ganger tidligere og vet at det er mulig å dytte sykkel opp og kjøre ned igjen. Derfor ble det en fellestur hvor vi kunne velge å ta turen til fots eller ta med sykkel. De fleste valgte å gå til fots, for kanskje å få med seg Storhøi i tillegg. Stian og jeg tok med syklene og planen var å komme seg ned i dalen mot Bjølstadmo på nordsiden av Vardhø, for så å og sykle helt tilbake til hytta.

Til tross for været gikk alt etter planen og det ble en fin tur for oss alle. Syklingen ned fra Steinhø og over til Vardhø var passe krevende, og stien fra Vardhø og ned i dalen var morsom. Vi tok litt feil i et stidele et sted langs Storbekken, og måtte dytte litt, men kom greit innpå hovedstien igjen litt lenger nede. Var litt uheldig med den splitter nye Norrøna Fjørå dri jakka som kom borti en grein og ble riftet opp. Fra bunnen av dalen ble det en 15 km lang sykkeltur på bilvei tilbake til hytta, men vi kom likevel før de andre som hadde gått over Søndre Vardhø i tillegg til Steinhø før de returnerte til bilene.

På Steinhø
På Steinhø
På Vardhø
På Vardhø

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.