Topptur til Leinenosi i Hemsedal (10.12.2017)

Written by LarsStorheim (Lars Storheim) GSM

Start point Hulbak (744m)
Characteristic Randonnée/Telemark
Duration 3h 42min
Distance 9.7km
Vertical meters 1,038m
GPS
Ascents Leinenøse (1,675m) 10.12.2017
Leinenøse Sør (1,551m) 10.12.2017

Etter at snue, jobb og andre forferdeligheter har satt kjepper i hjula de siste helgene hadde vi endelig tid til å dra til fjells. Vi vurderte vestlandet, men pga. familiebesøk endte vi heller med dagsturer til Hemsedal både lørdag og søndag.

Lørdag blåste det kraftig nordvest, dermed blei det skogskjøring i skogen. Men søndag var himmelen blå og gradestokken viste femten minus i Hemsedal.

Siden vi er ny i området kunne vi velge og vrake fra toppturboka for Hemsedal. Vi har jo knapt gått noen av toppene før. Plukka oss ut Leinenosi, og la i vei fra Hulbak. Ikke allverdens snømengde ennå dessverre og en mildværsperiode har skapt et lite skarelag øverst.

Først gjennom skog, forbi en støl og ennå litt mer skog før det åpnet seg et stort område. Til slutt gikk turen opp en flanke som sikkert er nydelig når det er god snø. I dag måtte vi gå slalom mellom steinene som stakk opp. Siktet oss ut en fallinje hvor snøen hadde samlet seg etter vinden og tok sikte på denne på vei ned.

De siste hundre meterne opp til varden var knallharde og var ingen stor skiopplevelse. Forøvrig ble det en super dag for min del - deilig å kjenne at formen er god så tidlig på sesongen. Marie derimot syntes dagen var tung, og går nå all in for hardtrening. Vi hadde på forhånd snakket om en tur nr to, men droppet dette av sistnevnte årsak. Det kommer plenty med muligheter resten av sesongen, så ikke noe å stresse med. Gleder meg til å utforske Hemsedal videre!

Forøvrig så heter den høyeste toppen Kyrkjebønøse Vest på peakbook, mens den heter Leinenosi i toppturboka og på turkartet for Hemsedal.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.