Næremstindan (08.08.2017)  4

Written by lebergsfjellet (Martin Ekornes Søvik) GSM

Start point p-plass v/sportskapellet (300m)
Endpoint p-plass v/sportskapellet (300m)
Characteristic Hillwalk
Duration 3h 00min
Distance 14.0km
Vertical meters 1,300m
Map
Ascents Høgsvora (1,163m) 08.08.2017
Næremstindan Øst (1,169m) 08.08.2017

Hadde aldri vært på det høyeste punktet av Næremstindan, til tross for mange besøk på Høgsvora. Dette ble derfor dagens mål. Værmeldingene for kvelden var noe dårligere, men jeg satset likevel nokså friskt. Jeg gikk i tåke fra knappe 1000moh og oppover, men fikk likevel en flott tur. Valgte å ta første delen av turen som en trimtur, og jogget rolig/gikk raskt til Høgsvora. Brukte ca 53 minutter til toppen av Høgsvora. Ryggen videre derfra var noe fuktig, og siden jeg i tillegg gikk i tåke, tok jeg denne delen av turen rolig. Brukte ca. 45 minutter på de 2 kilometrene fra Høgsvora til toppen av Næremstindan, og like lang tid tilbake.

Ryggen er stort sett nokså bred, men har noen litt smalere partier.

Dette er den luftigste eggen på ryggen. Den ligger klart nærmere Høgsvora enn det høyeste punktet på ryggen. Østsiden (mot Kjærsemdalen) er brattere enn vestsiden (mot Ørskogfjellet) av ryggen. Dersom man synes at noen av eggene er ubehagelige å forsere, kan man ganske enkelt trekke nedover mot Steingårdsheia.

Stien langs denne ryggen var overraskende god! Ikke ofte man hører om folk som går her, så mistenker at geiter er den viktigste bidragsyteren for en god sti. Geiter møtte jeg forøvrig på mye av langs denne nokså bratte toppryggen. Flertallet av de som bestiger Næremstindan gjør dette fra nordsiden (jeg gikk fra sør).

Tåken lettet etterhvert noe opp...

... Og etterhvert så mye at jeg kunne se Steingårdsheia tydelig, og til og med skimte Ørskogfjellet.

Like ved toppen! ... Dette er ikke det høyeste punktet, men det som er kjent som "Næremstidan sørtoppen" fra en del litteratur om fjelltopper i området. Denne toppen er 1164moh, og ligger knappe 200 meter fra det høyeste punktet.

Er nå på det aller høyeste punktet (1169moh). Dette ligger altså nordøst for Sørtoppen til Næremstindan (Som står med høyden 3818fot over havet (=1164moh) på GPS-skjermen).

Avslutningsvis verdt å nevne at GPS alltid er et godt hjelpemiddel i halvdårlig vær, men at det i dårlig vær er best å holde seg unna bratte områder i det hele tatt... Hadde egentlig tenkt til å gå på Storbotnshornet (1370moh) denne dagen, men var glad for at jeg ikke prøvde meg på det! :)

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.