Ruten - Hemne - 8/24 (18.08.2017)

Written by inasag (Ina Sagli)

Distance 11.8km
Map
Ascents Ruten (1,040m) 18.08.2017

Fredag etter jobb reiste jeg utover til Hemne kommune for å bestige høyeste toppen der. Kjøreturen tok vel så vidt over en time fra Trondheim. Det står på ut.no at man skal parkere på Borstadsætra ved veien, men vær obs; det er ingen skilting til parkeringa her, så innkjøringen til kommer ganske brått på hvis du ikke følger med. Jeg for eksempel, suste lett forbi i 90km/t og måtte dermed sku og kjøre tilbake…

Vel fremme på parkeringa var det bare å kle seg opp for tur. En ting som forundrer meg litt med disse opp-24-turene, er at det noen plasser er utrolig dårlig skilta/merka, eller ingen merking i det hele tatt. For eksempel fra parkeringen – hvor skal jeg gå?? Ingen skilt, ingen merking som tilsier at jeg skal hverken ene eller andre veien… Javel.. Startet med å følge veien fra parkeringa, etter en 100m kanskje så gikk det en tydelig sti ned til venstre. Jaja, tenkte jeg, er vel ned her jeg skal da, og fulgte denne ned til en elv. Ok, hit men ikke lenger.. Opp igjen, prøvde å gå videre langs veien, neiii er det her da? Ble usikker, snudde og gikk ned igjen til elva. Gikk over elva og opp skråninga under strømlinja (ANBEFALES IKKE), under et gjerde og ut på et jorde. Da så jeg noen folk på andre sida av jordet som var på tur på en sti litt lenger bort. Etter jeg hadde krysset jordet skjønte jeg jo at jeg skulle nok fulgt veien fra parkeringa litt til før jeg begynte å tvile....

Turen gikk deretter videre opp et ganske bratt parti (under strømlinjene enda). Her var det UTROLIG gjørmete, opptråkka og bløtt. Stier i alle retninger. Det virket som det hadde vært et slags løp der helga før, så jeg antar dette var grunnen til at det var så utrolig bløtt og opptråkka der. Etter ca 400 høydemeter flater det litt mer ut (fortsatt veldig bløtt og myrete), og veien fortsatte innover til jeg kom til en litt artig hengebru jeg måtte forsere. Etter hengebrua kan du nå velge om du vil gå til høyre/rett fram og opp, eller til venstre bortover den staka ruta. Jeg hadde lest at den fineste veien var å gå rett fram via Rutsvaen (?) så jeg valgte denne. Da gikk det videre oppover i relativt myrete område til jeg var på ca 6-700 moh, her flatet det litt ut (nydelig utsikt!!) før jeg igjen skulle opp ei litta kneik, før det flatet ut igjen og jeg kom inn i et lettgått terreng. God og tydelig sti herfra.

Denne følger du helt til du når igjen den staka ruta og følger denne opp til toppen. Jeg valgte samme rute ned igjen og angrer ikke på det. Hadde en nydelig solnedgang og fantastisk utsikt!! Husk bare på å gå av stien der du kom opp ved den staka ruta, slik at du ikke går for langt ned igjen. Det er ikke skilta hvor stien deler seg, nemlig.

Jeg brukte 4 timer og 20 minutter (og den kan garantert gåes raskere, da jeg hadde bein tunge som bly), og turen var totalt 11,75 km. 8/24!

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.