Omnfjellvarden - Orkdal - 7/24 (15.07.2017)

Written by inasag (Ina Sagli)

Map
Ascents Omnfjellvarden (846m) 15.07.2017

Jeg fikk med min samboer Marius og min venninne Eirin på tur i dag. Det var meldt sol og fint vær, så vi tenkte å starte tidlig. Ettersom det ikke lå noen sommerrute til Omnfjellvarden ute på ut.no, tenkte jeg at siden det stod «Omnfjellvarden kan nås etter flere ruter, sommer som vinter. De mest brukte rutene går fra p-plassen ved Søvassli Ungdomssenter på Hemnekjølen» så kom vi til å finne en passende trasè fra Søvassli. Hmm…. Det var ikke skiltet i det hele tatt fra Søvassli Ungdomssenter, så vi endte med å prøve å gå der skiløpa går om vinteren, for den var merket av på kartet til ut.no. Ikke smart…. Vi gikk i myr og lyng og myr og lyng…. Fytti katta, så tungt! Dessuten måtte vi hele tiden opp med mobilen for å sjekke hvor vi lå an i forhold til løypa, siden det ikke var noe skilting eller merking.

Etter å først å ha gått opp en høyde, gikk vi så skrått ned igjen, for SÅ å finne en vei som vi skjønte vi kunne gått på fra start. Mye slit for lite belønning, men vi fikk hvertfall varmet opp musklene. I tillegg så vi en elg som vi tydeligvis hadde skremt fram med pesingen vår (les:min). Deretter fulgte vi denne veien litt, for så å bryte oss opp og ut i myr og lyng igjen. Derfra gikk turen opp og rundt en høyde før vi skrånte opp mot Omnfjellet. Da vi først så en varde tenkte vi at det var Omnfjellvarden, det viste seg å være varden på Omnfjellet, og at Omnfjellvarden var videre enda 1 km. Vi skrev oss inn i boka på Omnfjellet og gikk den siste kilometeren til Omnfjellvarden (ingen bok her). Sjekket inn i appen og tok noen bilder og var happy med det.

Vi bestemte oss for å gå en kortere vei tilbake, nemlig å skråne rett over fjellet og ned mot veien igjen, i stedet for å gå via Omnfjellet og hele runden tilbake. Det var bratt og selvfølgelig umerka, men kortere. Til gjengjeld så vi et titalls flotte ryper!! Tilbake til bilen fulgte vi gruset bilvei hele veien fra foten av fjellet. (hvorfor gikk vi ikke her i sta?!). Vil anbefale alle som skal på Omnfjellvarden om å gå opp fra andre siden, altså ikke fra Søvassli (har hørt at det er bedre å gå opp fra andre siden i ettertid), eventuelt kjøre bil så langt det er mulig forbi Hundsåvatnet og innover, og gå derfra og IKKE fra Søvassli Ungdomssenter. Ta med kart, eller ha nok strøm på mobilen.

Ifølge min Polar M400 brukte vi 5 timer og 50 minutter, inkludert alle pauser og billedtakinger. Turen ble til sammen 17,47km for oss. 7/24!

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.