Telting med unger (25.08.2017)

Written by afredrikson (Anders Fredrikson)

Map
Ascents Gaustatoppen (1,883m) 25.08.2017

Dro på telttur med ungene til Gaustatoppen. Fredag parkerte vi så sent på Stavsro at vi ikke rakk å gå mer enn en par hundre meter før vi satte opp teltet mens det enda var litt lys.
Lørdag startet vi med å pakke sammen og flytte teltet opp til det flate partiet før stigningen mot Gaustatoppen, ca 1500moh. Det var flere OK moseflekker til å sette opp telt. Med 10 liter vann i sekken i tillegg til telt, dobbeltseng luftmadrass mm. tok det krefter å flytte seg opp. Jeg veide inn meg og sekk +10 kg for vannet til 142kg da jeg kom hjem :)
Tok en god lunch og pause før vi dro med en dagstursekk og begynte på vei mot toppen.
Veldig grei vei å gå opp til hytta.
Måtte ut med vafler siden jeg hadde lokket med det, og etter 30min i vaffelkø var vi klar for det siste stykket mot toppunktet. Det var plutselig ganske annerledes terreng, men ungene synes det var artig med litt klyving og at det var litt mer luftig. Det tok sin tid å komme bort til toppunktet, gikk ikke akkurat fort.

Nede ved teltet igjen i 6-tiden, og kunne ligge utover kvelden å se på lysmarsjen på vei mot toppen.. Bra tur, men alt for mye folk etter min smak.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.