Falketind føringstur (22.08.2017)

Written by mortenh (Morten Helgesen) GSM+

Characteristic Alpine trip
Duration 9h 07min
Distance 14.9km
Vertical meters 1,285m
GPS
Ascents Falketind (2,067m) 22.08.2017 13:10
Austre Stølsnostinden (1,966m) 22.08.2017 14:25
Midtre Stølsnostinden (2,001m) 22.08.2017 14:34
Stølsnostinden (2,074m) 22.08.2017 15:20
Visits of other PBEs Koldedalsvatnet p-lomme (1,200m) 22.08.2017 08:56
Gruppa foran Falketind på breen.
Gruppa foran Falketind på breen.
Monica nyter utsikten før klyvinga.
Monica nyter utsikten før klyvinga.
Eirik, Halldis og Ragnar nesten oppe.
Eirik, Halldis og Ragnar nesten oppe.
Monica og litt trolsk utsikt fra toppen.
Monica og litt trolsk utsikt fra toppen.

Etter en litt hustrig natt i bilen var det klart for ny dag og nye topper. Jeg møtte Monica og Ragnar, de to som skulle være med i tillegg til de tre fra i går, ved Tyinholmen rullet vi inn i Koldedalen igjen hvor Audun, Halldis og Eirik allerede ventet.
Været var av et annet kaliber i dag. Helt blankt og helt folketomt innover i Koldedalen. Kun fotograf, men ingen grupper foran oss i løypa. Perfekt.

Det gikk lett opp til breen hvor vi bandt oss inn i tau. Vi droppet stegjern, noe som fungerte fint hele veien opp til innsteget. Det var mye snø på breen i år i forhold til tidligere år og vi kunne gå på snø hele veien og toppet ut av snøen nesten helt oppunder klyvestripa på pionerruta.

Etter en matpause fortsatte vi på løpende mellomforankringer oppover veggen. Vi delte den opp i to lengder, og Eirik som ikke hadde fått prøvd seg på å sette sikringer dagen før på Uranostraversen fikk gjort dette i den øverste.

Litt kald vind på bandet, men vi fikk gjemt oss litt unna før vi sekkeløse vandret opp på Falketind. Faktisk så var det noen tåkedotter som lekte med oss akkurat rundt toppen og reduserte utsikten noe. Jaja, alle var uansett veldig fornøyde.

Etter ønske fra noen i gruppa fortsatte vi mot Stølsnostindane. Fin og lettgått rygg mye av veien her, men ned fra Midtre Stølsnostinden føltes nok svaet noe kilent, men vi smøg oss forsiktig ned uten bruk av tau. Videre var det flere luftige passasjer innen vi var nede i skaret og kunne lette oss for sekkevekten nok en gang.

Stølsnostinden er en artig klyvetopp med en utsikt som er helt vanvittig rå mot spesielt Hurrungane med dype dype Utledalen i forgrunnen. Ikke rart at Slingsby uttalte noe sånt som at Stølsnostinden var det morsomste fjelle i Jotunheimen å klatre.

Returen gikk ned Stølsnosbreen mot nord. Selv i sola var snøen fortsatt hard nedover her, så det var kjølig luft. Det gikk likevel greit og snart var vi nede i den golde steinete dalen mellom Stølsnostind og Snøggeknosi.

Flott tur med fem spreke deltakere. Takk for turen!

Fem glade Falketindgjester.
Fem glade Falketindgjester.
På vei ned fra Stølsnostinden.
På vei ned fra Stølsnostinden.

Flere bilder

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.