Ruten; lett tur - glimrende utsikt (11.08.2017)

Written by Stigun GSM

Characteristic Hillwalk
Duration 3h 56min
Distance 9.3km
Vertical meters 697m
GPS
Ascents Ruten (1,516m) 11.08.2017
Vestavær med antatt best vær i øst i dag, så Ruten ble definert som et OK turmål i dag, ingen av oss hadde vært der før heller, forresten.. Vi hadde endelig noen dager sammen med våre gode venner Anna og Gunnstein, det hadde dessverre blitt en stund siden vi hadde gått tur sammen..Skjønt tur og tur; Bente og jeg hadde pådratt oss en lei luftveisinfeksjon, kanskje etter friske sjøbad i Nord; hvem vet, og vi burde strengt tatt ikke ha vært på tur i det hele tatt. Før vi ankom stistart like øst for Dalseter Høyfjellshotell, hadde vi kjørt i mer enn 2 timer via Beitostølen og Jotunheimvegen, og satt en tvilsom rekord i bompenger; Kr 100 for en bil, med det samme for returen, altså 2 hundrelapper..Måtte denne rekorden stå mye lenger enn Jonathan Edwards' verdensrekord i tresteg...Meget tydelig sti, og til å begynne med slak stigning østover, mye dammer og småbekker i terrenget etter my regn i lengre tid. Bente og min form var elendig, og det var veldig lett å sette seg ned for matpause etter at terrenget et stykke over tregrensen begynte å bli litt brattere. Her oppe blåste det relativt friskt og det var mer enn kjølig, og alt av medbrakte klær kom på kroppen(eller var det et snev av feber som spilte oss et puss..?)Etter pausen flatet det snart av og vi fikk snart øye på toppvarden, det var overraskende kort vei igjen..
Bente, Anna og Gunnstein ved den flotte toppvarden på Ruten
Bente, Anna og Gunnstein ved den flotte toppvarden på Ruten

Utsikten var strålende, selv om et skylag pakket inn det vestlige og sentrale delene av Jotunheimen og Dovrefjell, mens Rondane og Sølnkletten var lett synlige. Langt i øst kunne vi skimte den umiskjennelige profilen av Rendalssølen; "nesten i Sverige".
Utsikt øst og nordøst med bl.a Rondane og Storsølnkletten
Utsikt øst og nordøst med bl.a Rondane og Storsølnkletten

Gunnstein og jeg ble stående en stund og diskutere hva vi så " i syningom", mens damene begynte på returen. De gikk en smule feil og fulgte sti som ville ha ført dem østover ned til Fagerlisætrin, men vi fikk heldigvis snudd dem "i tide".
Retur, med linseskyer over Langsua-fjella
Retur, med linseskyer over Langsua-fjella

Nede ved bilen etter knappe 4 timer på tur, passet fint med en såpass lett tur på en dag der kroppen ikke spilte helt på lag.

User comments

  • -
    avatar

    Takk for kommentar; det

    Written by Stigun 12.08.2017 17:03

    var jeg ikke klar over! Har dette flotte fjellområdet noen annen, mer tidsriktig betegnelse?

    • -
      avatar

      Sv: Takk for kommentar; det

      Written by BjørnF 12.08.2017 19:08

      Er Langsua (?)

  • -
    avatar

    Huldreheimen

    Written by repelo 12.08.2017 13:06

    Huldreheimen brukes ikke lengre. Et navn som ikke slo an, og som nå er gått ut av bruk.

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.