Knappskogfjellet fra Fjell kirke (06.08.2017)

Written by helgeF (Helge Flesche) GSM

Start point Fjell kirke (8m)
Characteristic Hike
Duration 2h 52min
Distance 11.1km
Vertical meters 324m
GPS
Ascents Knappskogfjellet (164m) 06.08.2017 12:15
Visits of other PBEs Fjell kyrkje parkering (8m) 06.08.2017 10:55
Start date 06.08.2017 10:54
(UTC+01:00 DST)
End date 06.08.2017 13:47
(UTC+01:00 DST)
Total Time 2h 52min
Moving Time 2h 38min
Stopped Time 0h 14min
Overall Average 3.9km/h
Moving Average 4.2km/h
Distance 11.1km
Vertical meters 324m

På en grå søndag med heller triste værmeldinger, hva annet enn å ta seg en tur i lavlandet? Og like godt innse at man kommer til å bli våt. Gjennomvåt. Så da er det bare å kle seg deretter og ha tørre klær i bilen til skifte.

Valgte å legge turen langs Nordsjøløypen fra Fjell kyrkje og nordover mot Morland. Det er en enkel tur. Videre får jeg se hvor langt jeg kommer før jeg må hjem og lage middag, men jeg tar ihvertfall sikte på Knappskogfjellet.

Løypen man følger er til å begynne med den samme som om man vil ta turen til Gardafjellet. Fra parkeringen følger man Kvednhaugen nordover, men tar til høyre før veien krysser en bekk. Et tyvetalls meter innover begynner stien til venstre langs bekken. Det står en stolpe med rød topp der, men den er ikke lett å få øye på mellom grener og løvverk.
Deretter er det greit å følge stien til Morland. De siste dagers nedbør gjorde at jeg fikk en liten utfordring da Kyrkjevannet var kommet såpass høyt at det oversvømmet stien.
Når man kommer til Morland tar man til høyre på vei, og går rett frem der bussen snur. Man ser noen blå N-merker for Nordsjøløypen i blant.
Etter Morland går man først på tilgrodd innmarksvei, deretter kommer man i utmark. Grinder er det noen steder (husk å lukke de), og det er laget til overganger der man må over gjerdene.
Rundt en halv km før Knappskogfjellet er det et stiskille. Nordsjøløypen til Fjæreide tar en nesten 180-graders tørn til venstre, men skal man til Knappskogfjellet følger man stien til Skjenet. Noen småvarder gir merking underveis, men man vil og se varden på toppen av Knappskogfjellet.

Til å begynne med var det bare noen smådrypp og noen små byger. Deretter ble det bare en byge. Til gjengjeld varte den resten av dagen. Og vinden økte kraftig på og rusket godt på Knappskogfjellet. Holdt på å blåse overende flere ganger. Lunsjen ble inntatt stående bak varden på toppen; den var det eneste som ga litt ly.
Et kjapt regnestykke med tillegg av at det ville være kraftig motvind på tilbaketuren, ga svaret at her var det bare å snu. Spjeldsfjellet fikk vente til en annen gang.

Men hva er vel bedre enn å komme tilbake fra tur, våt og kanskje litt frostig, og så få noe varmt i kroppen? Og en varm dusj, tørre klær, mm?
Det er mye bedre å være ute og bli utsatt for vann, enn å være inne og van(n)smekte!

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.