Slettmarkkampen og Slettmarkpiggen (18.07.2017)

Written by astridek (Astrid Ekseth)

Map
Ascents Slettmarkkampen (2,032m) 18.07.2017
Slettmarkpiggen (2,164m) 18.07.2017

Turdag 3 før Vinjerock 2017. Dagen før ble benyttet som hviledag og retur til Eidsbugarden. Turen ble lokalisert i "Topper over 2000 moh" og planlagt med den og klatreføreren. Med på turen var Andreas, Eirik og Carina. Været var oppholds men med tåke, og det hadde snødd i høyden natten før. Initiell tur var Slettmarkkampen, over til -Piggen, rapell til -Høe og bre til Galdebergstinden, med forventet tidsbruk på 12-14 timer. Alternative avbrytelser var mellom alle punkter untatt mellom Piggen og Høe, der klatringen var for tøff til å snu. Klatreutstyr og breutstyr var med på turen.

Startet på Eidsbugarden, og fulgte stien mot Torfinnsbu et stykke in Uksedalrn. Tok av fra stien og fulgte bekken opp ura mot Slettmarkkampen. Området var bratt, men med store stabile blokker, og det var derfoor greit å gå. Oppe på platået over bekken var det mye snø, men greit å gå. Ved ca 1700 moh gikk vi inn i tåka. Toppunktet var enkelt å finne, men helt uten utsikt. Vi var påpasselige her, da det så ut som skavelbygning moy eggen ned til breen.

Fortsatte mot Slettmarkpiggen, flatt et stykke før det var et parti med bratt klyving ned. Her satte vi en kile med slynge for å ha noe å holde i. Etter dette opptaket var det greit videre ned, og vi kom enkelt bprt til partiet mellom de to toppunktene. Her var det dårlig sikt, og toppunktet veldig bratt og spisst. Alle fire kom helt opp :)

Evaluerte deretter rappellen, og konkluderte med st det var for dårlig sikt på eggen under oss til å fortsette. Det var vanskelog å se eggen, og vanskelig å se ruten, i tillegg til at vi visste at eggen var luftig og uten retrettmulighet. I tillegg viste tidsestimatet vårt seg å være feil, og vi valgte å snu.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.