Via Ferrata Løefjell med superkidsa (18.07.2017)

Written by Firing (Live Firing Solheim) GSM

Characteristic Via ferrata
Map
Ascents Løefjell (934m) 18.07.2017
Visits of other PBEs Brokke Via Ferrata (600m) 18.07.2017

Erstatningsjulegave (digger det norske språk og ordsammensetningsregelen!) til de fire super niesene mine. Skulle egentlig hatt de med på kajakkpadling med teltovernatting. Men en kranglete rygg vil ikke padle denne sommeren. Så i stedet for tre padleturer, ble det en stor tur med alle fire tantebarna mine og pappane. Først en natt på Fugløya før det bar avsted til sommarland i Bø. En dag i badeparken og lekeland, med teltovernatting i Dalen. Så kom den spennende erstatningsjulegaven - Via Ferrata i Setesdalen. Brokke har en barnevennlig variant, men utfordrende nok. Hu eldste på 13 1/2 klarte seg sjøl hele veien, men de på 7 (om 12 dager....), 9 og 10 år trengte litt hjelp av pappane og tanta av og til. Hørte "jeg er livredd" mange ganger, men smilet avslørte noe annet.... Et par klemte fingre med påfølgende tårer hører med.
Utrolig imponert over de tøffe jentene! Det er bratt opp, bratt ned, langt ned og ikke noe for pingler. De var kjempe flinke!
Vi brukte ca 5 timer på klatringen og turen ned stien igjen. Brodern og jeg stakk litt i forveien og henta bilene. 3 timer kjøring tilbake til Tvedestrand. Trodde både den ene og den andre ungen ville sovne, men nei da, var full underholdning fra baksetet hele veien. De var jo helt gira. Var nok pappane som var mest trøtte.....
Og så mange kommuner vi kjørte gjennom.....som jeg ikke har vært på toppen av. Har en jobb å gjøre..... ;-)
Lovet dyrt og hellig at til neste sommer skal vi padle. Ingen lovnader om klatring, men det står høyt på alles ønskelister (inklusiv min). Og til gjengjeld lover kidsa at de skal ta med meg på tur når jeg blir gammal :-)

Opp her var vi!
Opp her var vi!
Dagen avsluttes med et sommerglass med øl på Fugløya
Dagen avsluttes med et sommerglass med øl på Fugløya

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.