Høyest i Japan (10.07.2017)

Written by evatopp

Map
Ascents Mount Fuji (3,776m) 10.07.2017

Sommerferie i Japan inkluderte å bestige Mt. Fuji. Vårt utgangspunkt var Hotel Fuji View i Kawaguckico.

Vi valgte å gå Yoshida trail og lang rute med utgangapunkt i Fuji Sengen Shrine, 850 moh. Dette er den historiske turen som pilgrimmer har gått i uminnelige tider. I dag er det få mennesker som tar hele turen. De første 8-10 km er relativ flate og går igjennom skog. Stien går parallelt med veien frem til Umageishi. Lett å følge og merket. Denne turen tar ca 2 timer. Fra Umageishi begynner begynner det å gå bratt oppover og turen er delt inn i 10 stasjoner. Frem til stasjon seks er det lite folk. Hyttene på stasjonene på denne delen av turen er falt ned og det er ingen servering før stasjon seks. Å ta med vann er viktig.

Etter stasjon seks kommer veien fra nye stasjon fem inn på stien. Det er her de fleste begynner å gå fordi det er buss fra Kawaguckico til denne nye stasjon 5. Så herfra er man ikke alene. Stien er bratt og tilrettelagt. På hver stasjon er det butikk med mat og drikke. Vi lå over på en fjellhytte mellom stasjon 7 og 8. Vi valgte å ikke gå opp i mørke, men heller se soloppgangen fra hytta. Så gikk vi opp. Fin løsning. Vi var meget heldige med været. Sol og nesten vindstille. Så dermed var en tur rundt krateret bare en glede.

Samlet lenge var ca 45 km og 3000 hm fordelt på to dager. Voksen tur og vi brukte tiden som var oppgitt på kartene, iallfall jeg.

Mine sønner Vegard og Børge var med.

Tehus før Umageishi.
Tehus før Umageishi.
Stasjon 10
Stasjon 10

Her er informasjon om turen: http://www.japan-guide.com/e/e6901.html
Her er beskrivelse av turen. http://www.japanguides.net/yamanashi/real-fuji-climbers-hike-the-yoshidaguchi-trail.html

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.