To dager med telt og 5 topper (08.07.2017)

Written by Kjetil (Kjetil Rygge) GSM

Map
Ascents Langedalstinden (2,204m) 08.07.2017
Midtre Langedalstinden (2,045m) 08.07.2017
Søre Langedalstinden (2,030m) 08.07.2017
Mesmogtinden (2,264m) 08.07.2017
Søre Svartdalspiggen (2,065m) 08.07.2017
Dag 1:
På Bygdin i retning Torfinnsbu. Falketind sees i det fjerne.
På Bygdin i retning Torfinnsbu. Falketind sees i det fjerne.
Tok båten til Torfinnsbu fredag morgen kl. 0905, ankom Torfinnsbu ca. 0950 og labbet i vei Langedalstjernet med sekken fylt med mat, telt, liggeunderlag, sovepose, sjokolade og noe rødvin.
Tamrein som nyter en snøflekk.
Tamrein som nyter en snøflekk.
Brukte drøye to timer til Langedalstjernet og fant raskt en teltplass, satt opp teltet, spiste en brødskive og satte kursen mot botnen sør for Mesmogtind. Tok sikte på den minst bratte delen i sørsiden mellom Langedalstind og Mesmogtind og begynte så oppstigningen, ca 450 høydemeter med fjell og løs stein, men mest snø.
Mesmogtinden der inne.
Mesmogtinden der inne.
Hadde med isøksa som kom til god nytte. Savnet stegjernene siden snøen var sånn passe myk ytterst men med et hardt lag 10 cm dypere. Det førte til mye sparking for fottak hele veien opp. Lot meg forføre av et spor som kom nedover og fulgte det oppover og endte opp et godt stykke ovenfor skaret mellom Langedalstinden og Mesmogtinden. Sporet i snøen endte opp nesten helt oppe ved der det drar seg til med litt klyveklatring opp til Mesmogtinden. Men greit nok, da var det bare noen få meter igjen til toppen.
Fra Mesmogtind
Fra Mesmogtind
Fra Mesmogtind
Fra Mesmogtind
Flott utsikt i alle retninger, men langt mot vest var det noe regnvær som kom sigende. Tuslet ned igjen til skaret og så opp på Langedalstind. Retur til teltet via Søre Svartdalspiggen og så ned til Langedalsbandet.
Dag 2:
Våknet tidlig til litt regn, lagde sakte fjellfrokost og da regnet ga seg og det kom noen svake solstråler ble turen opp til Midtre og Søre Langedalstinden gjennomført. Opp den bratte snøflanken og etter hvert bratt løs ur (noe av det løseste jeg har vært borti) i vestsiden av toppene. Været var hva vær er noen ganger, og i en blanding av solgløtt, tåke, overskyet og litt duskregn ble toppene besøkt og lunsj inntatt. Synes ikke varden på Midtre Langedalstinden er plassert på det høyeste punktet så jeg bygget en til der det ser ut til å være høyest. Retur samme vei.
Bygget en ny varde (den bakerste) på et punkt som virker litt høyere enn den nærmeste i bildet.
Bygget en ny varde (den bakerste) på et punkt som virker litt høyere enn den nærmeste i bildet.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.