493m er ganske så langt (29.08.2015)

Written by bigmob (Morten Bigseth) GSM

Map
Ascents Grythaugen (492m) 29.08.2015

Jobbturneen la meg innom Vadsø, men fant ut at Vardø hadde sluppet unna besøk både i byen og toppen, så la inn en ekstra dag til Vardø.

Dvs først kjørte jeg veien fra Vadsø, forbi Vardø og til Hamningberg. Det er et must - for mer spesiell natur i Norge har jeg sjelden sett. Populært hytteområde på veien også blant de mystiske bergnabbene.

Men så toppen. Kjørte fra Vardø tilbake til Vadsø. Kjørte rett forbi stranda på Komagvær og oppover dalens sør-vestside helt til det sto et skilt for parkering omtrent ved den siste hytta. Glad jeg hadde bedt om en 4-hjulstrekker med høy klaring fra Hertz, for de 7km inn her krevde sin bil. Minte meg om savanneturer både med veistandarden og reinsdyra som skvatt rundt i stedet for sebraer og slikt.

Vel inne på parkeringen gikk det en fin 4-hjulingsvei innover. Her hadde de i tillegg satt opp skilt over fugler man kunne observere i Varangerhalvøya Nasjonalpark flere steder. Så koste meg her innover i sola, mens jeg så den grå kladeisen av Grythaugen i det fjerne. Etter en drøy halvtime skar jeg imidlertid ut av "veien" og fant en strak rute til topps. Et par smådaler måtte du ned og opp igjen, men bare å gå strakt på i lettgått terreng. Litt før toppen ble det litt mer steinete, men du unngikk det verste ved å ta ei rute litt til venstre.

Så etter raske 2t og 45min i medvinden sto jeg plutselig ved varden. Satt meg ned og nøt matpakka og den vide utsikten. tilbake igjen satset jeg på samme vei, men ble visst litt for ivrig og dro ned litt før. Hadde frisk bris i trynet hele veien tilbake og med slitne bein brukte jeg litt mer tid ned enn opp.

Strålende fornøyd med denne eksotiskbeliggende toppen omgitt av fantastisk arktisk natur. Så får det heller være at jeg sjelden har gått så langt for å komme opp på 493m

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.