En kjapp en i Finnmarkståka (19.09.2012)

Written by bigmob (Morten Bigseth) GSM

Map
Ascents Hanglefjellet (619m) 19.09.2012

På jobbturne i Finnmark måtte jeg bare rekke min 300. kommunetopp. Førstevalget var Rasttigaissa, men når sjamanene ikke ville ha meg opp til samenes hellige fjell med sitt dårlig vær, måtte jeg ta noe annet.

Så dura en drøy time fra Tana Bru mot Berlevåg/Båtsfjord og dette fjellet som både var atskillig kortere og lavere.

Parkerte som de andre rett foran fjellet som er rene mini-Hallingskarvet der det ligger. Parkerte på ca 300m høyde ved riksveien. Hoppet elegant over reingjerdet og over elva der alle elvene og bekkene møttes. Gikk lett over der på denne tida av året.

Mini-hallingskarvet der inne i tåka
Mini-hallingskarvet der inne i tåka

Deretter var det bare å tusle i reinlaven mot skaret som jeg faktisk kunne se når tåka letta et øyeblikk. Holdt meg da på venstre side av småvatna og rett til skaret. Gikk lett opp der, men da var det slutt på all sikt. Så bare å peile seg via GPS'en til toppen som lå litt bakpå som vanlig.

Mye stor stein å gå i så tok litt tid spesielt ned igjen da regnet kom i tillegg til tåka. Men fint å være på tur, selv om det var en heller dårlig jubileumstur.

Toppen dukket endelig opp.
Toppen dukket endelig opp.

Var ikke mye høstfarger der oppe ved Hanglefjell, men turen ellers over Finnmarksvidda og i lavlandet var et fargeeldorado! Lenge siden jeg har sett så fine høstfarger

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.