Øvrumskollen (13.05.2017)

Written by Englepus (Cathrine Nyberg) GSM

Duration 1h 36min
Distance 4.1km
Vertical meters 165m
Map
Ascents Øvrumkollen (328m) 13.05.2017
Visits of other PBEs Jarseng p-plass (172m) 13.05.2017

#utpåturveldigsur!

Av alle idiotiske påfunn, så foreslo jeg å gå Øvrumskollen for å være litt grei (og litt fordi jeg er lei av Fjerdingen...). Sjekka jo værmeldinga, og på pent.no, så sa det ingenting om regn, så da var det å pelle seg ut på tur. Var egentlig i godt humør og klar for tur selv om det er jobbehelg. Helt til jeg kom nesten fram til Taxitheo (Rune Theodorsen) siden han skulle kjøre. Plutselig så jeg noe som så mistenkelig ut som regndråper på ruta, og det ble bare flere og flere av de! Regelen om at det ikke finnes dårlig vær, bare dårlige klær eksisterer kun i fantasien og i barneoppdragelsen, ikke ellers!

Vel framme hos Rune fikk vi satt oss over i hans bil, og først droppa dattera der hu skulle. Fikk forsåvidt en lang preken fra den unge lovende i baksetet om at det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær, som hun påpekte at jeg hadde sagt i alle år! Utrolig hva de små avkomma husker når de bare selv vil!

Etter å ha satt av 15-åringen med altfor god hukommelse og skadefryd, så kom vi oss til Jarseng. Jeg ble bare surere og surere (sikker på at Rune kan si noen ord om det), og var fast bestemt på at jeg skulle ikke på tur nei! Men utrolig nok så har jeg møtt min overmann i stahet, så han regelrett dro meg ut av bilen med beina først... Kan tru humøret ble bedre av denne behandlinga! Og det regnte ikke bare litt, men det var ganske så mange vanndråper, og hetta måtte til og med på huet! Var ikke akkurat en pratsom første del av turen... Og når jeg blir sur og forbannet, så blir tempoet automatisk svært hurtig og hissig. Måtte til og med av med hetta, og etterhvert også jakka, da jeg ble varm. Innen vi kom på toppen, så var humøret noe bedret for det hadde faktisk minket i antall regndråper!

Øvrumskollen
Øvrumskollen

Vel oppe, så var som sagt humøret av det litt blidere slaget, og til og med etter en kjapp kikk på værmeldinga som meldte opptil flere dråper med regn, så bestemte vi oss for å ta rundturen da vi aldri har hatt tid til det før. Skikkelig vått og sklient føre på delvis jord/leire gjorde at det var litt ekkelt å gå. Fristet ikke med gjørmebad, selv om det jo skal være bra for huden! Nedi lia, så begynte Rune å snakke om en seter han hadde hørt at skulle være der, og en kjapp kikk på kartet viste at joda, det skulle det være. Dermed bråbestemte vi oss for at den ville vi se! Tusla over på en annen sti og fulgte denne noen hundre meter, men ingen seter dukka opp. Gikk litt tilbake på stien og skjærte inn i skauen, for det er jo ikke ordentlig tur hvis ikke man får med seg litt bushing???!

Fant etterhvert noe som hadde vært en seter ihvertfall... Har nok vært veldig idyllisk der en gang i tida, men må jo si at nå var det vel heller ganske så falleferdig!

Restene av Øvrumsseter.
Restene av Øvrumsseter.

Late som vi er, så gadd vi jo ikke å gå samme veien tilbake til stien, så fant ut at rett fram passet ganske bra sånn i forhold til å treffe stien igjen etterhvert. Som sagt så gjort, en svipptur gjennom bushen og brått var stien der. Da ble det raka vegen ned igjen til bilen, og egentlig altfor forsinka og det som var, men alt i alt en veldig deilig tur, til tross for både tvang, kjærstemishandling, og mange mange mange regndråper! Ble ikke så mange regndråpene som fryktet på tilbakeveien da, så var egentlig ganske fornøyd til slutt. Både prata og smilte tror jeg til tross for grumpyface på toppen:

#utpåturveldigsur
#utpåturveldigsur

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.