Storås i Stokke (12.05.2017)

Written by LivogKristen (Liv Skåsheim) GSM

Characteristic Hike
Duration 0h 28min
Distance 2.0km
Vertical meters 13m
GPS
Ascents Storås i Sandefjord (162m) 12.05.2017 13:54
Visits of other PBEs Rømminga p-lomme (55m) 12.05.2017 14:22
Toppen av Storås i Stokke.
Toppen av Storås i Stokke.
Etter vi gikk på Bjørnåsen i Re kommune først, kjørte vi tilbake på E18 sørover , tok av og kjørte mot Gjein, passerte Gjennestadvannet og parkerte på Rømminga p-lomme. Gikk inn grusveien. Bommen stod oppe, men det stod innkjøring forbudt, så vi kjørte ikke inn. Gikk inn til et veidele der det står et treskilt merket Furulund. Der gikk vi rett opp midt i krysset på noe som så ut som om det hadde vært en traktorvei, men den er ikke der mer. Gikk rett opp lien og kom inn på en rødmerket sti rett før toppen.
Denne rødmerkede stien fulgte vi ned igjen (retning Furulund) til vi kom til flere skilt ved en plass med bikuber. Tok da grusveien tilbake til Rømminga parkeringen.Den rødmerkede stien kan anbefales.
På toppen står det en informasjonstavle og der er det anbefalt å gå videre til utsiktsplass. På den fine utsiktsplassen, rett ved bålplassen, satt vi og spiste niste og drakk kaffe. Ganske mye støy fra E18, selv om denne er lagt unna.
Utsikt sørover
Utsikt sørover

Da vi kjørte forbi Gjennestadvannet etter turen, så vi mange fuglekikkere der. Vi kunne se en ørn som fløy og landet i i et tre, men ikke hvilken type det var. Så også en svart andelignende fugl på vannet, i tillegg til mange stokkender. Skulle gjerne vært her litt, men Kristen ville videre.

Glemmer som vanlig å sette på appen. Så her er den veien vi gikk ned. Appen tok seg et hakk, følg bare den merka stien dere, ikke følg dette hakket.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.