Salsås (04.04.2017)

Written by Englepus (Cathrine Nyberg) GSM

Start point Parkering ved bom (172m)
Endpoint Parkering ved bom (146m)
Characteristic Hike
Duration 1h 30min
Distance 4.1km
Vertical meters 70m
GPS
Ascents Salsås (221m) 04.04.2017 12:39
Salsås nordre (222m) 04.04.2017 12:56
Visits of other PBEs Salsås utsiktspunkt (210m) 04.04.2017 12:25

Ny liste, nye mål!

Etter å ha fullført 14 summits of Porsgrunn (sitat adoptert fra mortenh (Morten Helgesen)) igår, og blitt advart mot tomhetsfølelse etter fullføring av ei liste, så var det jo bare å gyve løs på neste da! Valget har da falt på Larvik, da det er nærme og greit det også. Første turen gikk til Salsås som også er del av Larvik og omegn turistforening sin toppturliste i 2017. Altså 2 fluer i en smekk! Ingen tur uten Taxitheo (Rune Theodorsen), så han ble jo også med :)

Første del av turen opp til postkassa med klippekort og gjestebok gikk unna som bare det. Godt merka, og god sti å gå på, noe som egentlig er totalt uvant! Men utsiktspunktet, som ikke akkurat ga så mye utsikt på grunn av tykk tåke, var jo ikke det samme som å ha nådd toppunktet!

"Utsiktspunkt" på Salsås.
"Utsiktspunkt" på Salsås.

Nå har jo jeg lært litt om det å gå toppturer siden starten i fjor, og funnet ut underveis at det ikke nødvendigvis trenger å være sti for å komme fram til målet. Syns jo tidligere at det var skummelt å gå i skogen bare på måfå uten sti og oppmerking, men nå er jo det blitt helt vanlig igrunn, så når vi skulle finne toppunktet på Salsås, så var det jo egentlig bare å skjære tvers over det meste og blåse i oppmerka stier! I følge kartet gikk det jo uansett ikke sti til selve toppunktet, så hvorfor da gidde å følge stien et stykke og lage omveier??? Faktisk mitt forslag å bare gå på rett fram til toppen! Rune ville også ha med seg den grønne tegnestifta (PB-brukere skjønner hva jeg mener med grønn tegnestift!), mens jeg var mest interessert i den røde tegnestifta. Vi fikk viljen vår begge to, og det ble som seg hør og bør, både bushing, kløft ned, kløft opp, enda mer bushing og poff så var toppunktet der! Knallmoro! Er noe eget med å nå topper altså. Spiller ikke så stor rolle om de er små eller store, men det å nå et mål man har satt seg, er en vanvittig deilig følelse! Begynner jo nesten å bli kjedelig på disse turene, siden det er lenge siden jeg har rota oss bort på viddene, og jeg har blitt god på å gå rett fram og ikke være så opphengt i sti!

Trolsk stemning i skogen med tåke.
Trolsk stemning i skogen med tåke.
Ut på tur aldri sur!
Ut på tur aldri sur!
Toppunktet på Salsås, og første pf 100 topp i Larvik!
Toppunktet på Salsås, og første pf 100 topp i Larvik!

På vei ned igjen fra toppen, så fant vi faktisk en sti som vi fulgte litt, før den gikk for mye i gæern retning, så da satte vi nesa rett fram et stykke før vi traff den blåmerka stien litt lenger nede. Hadde det ikke vært for kjipt vær med masse tåke, vind, og til og med noen regndråper, så hadde det vært en kjempetur. Men absolutt en veldig bra tur selv om værgudene ikke var helt i godluna idag. Flott terreng å gå i, og artig tur, så et godt førsteinntrykk av nabofylket når det gjelder toppturer. Bare å glede seg til fortsettelsen kjenner jeg!

Som avslutning på dagen, tusla vi oss en tur til Fjerdingen i Porsgrunn, så Rune fikk sin hundrede tur av året der også. Dette ble selvfølgelig behørig feiret med x antall kalorier i form av kake og brus! GRATULERER Taxitheo (Rune Theodorsen), du gale mann <3

Kakefeiring på Fjerdingen!
Kakefeiring på Fjerdingen!

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.