Gravtjennåsen (26.03.2017)

Written by Englepus (Cathrine Nyberg) GSM

Start point Parkering Ramberget (46m)
Endpoint Parkering Ramberget (58m)
Characteristic Hike
Duration 3h 40min
Distance 5.3km
Vertical meters 342m
GPS
Ascents Gravtjennåsen (191m) 26.03.2017

Tur uten forviklinger!

Knallvær og våren er virkelig kommet til Porsgrunn! Det var virkelig ikke en dag for å sitte inne. Siden jeg fortsatt manglet 2 Porsgrunnstopper, falt valget på Gravtjennåsen, en tur jeg egentlig har gruet meg litt til... Disse Porsgrunnstoppene er jo ikke akkurat godt oppmerket og på fine stier, og hadde en følelse av at dette var en av de litt verre!

Taxitheo (Rune Theodorsen) lot seg overtale til å være med siden han strengt har lovet meg disse turene, og som vanlig var kriteriet at det var jeg som var kartleser (snart klar for kart og kompasskurs)! Ja ja, vi har jo overlevd før også, så regnet vel med det idag også.

Fant parkeringsplassen og tusla optimistisk i vei på en skogsbilvei/sti. Hadde funnet ut at det var greit å følge denne veien/stien ei stund, før det var bare å gå rett opp i en sving. Som sagt så gjort. Gikk bra det, helt til vi bokstavelig talt møtte veggen!

Møtte veggen!
Møtte veggen!
Kartleser'n klør seg i huet.
Kartleser'n klør seg i huet.

Fant deretter ei kløft som så bratt og fin ut, men dette ble bomtur. Ned igjen bratte lia og videre bortover ble løsningen, til vi fant et brukbart sted å komme seg opp. Hadde egentlig tenkt oss oppom Brudalsåsen også, men ut fra retningen så valgte vi Gravtjennåsen først. Ble en del opp og ned og hit og dit, for å unngå kløfter, myrer, bekker, vann og trær, men gikk greit uten de store avstikkerne på bærtur. Våren har virkelig begynt å melde seg, og vi så både blåveis og hestehov.

Vi fant veien til toppen ganske så greit, og det ble en lang pause der i sola. Var vel sikkert 15-16 grader og helt nydelig! Endelig litt turvær igjen! Finnes vel strengt tatt ikke noe bedre!? Lykkefølelsen var stor ihvertfall mens niste, kaffe og sjokolade ble fortært!

Toppen nådd :)
Toppen nådd :)
De gærne har det godt på tur!
De gærne har det godt på tur!
Tursjokolade
Tursjokolade
Vårfølelse når man kan lufte vinterbleike tær på topptur!
Vårfølelse når man kan lufte vinterbleike tær på topptur!
Utsikt fra toppen med Lifjell i det fjerne.
Utsikt fra toppen med Lifjell i det fjerne.
Utsikt fra toppen.
Utsikt fra toppen.

Returen valgte vi å gå litt annerledes, mer rett fram. Det ble rett ned en bratt li, mot Gravtjern, og holdt deretter ganske stø kurs rett fram. Kan trygt si at kartleseren ikke rota seg bort en eneste gang, noe som betyr at miraklenes tid enda ikke er forbi!

Det ordentlige kameraet ble hjemme idag, så ble dessverre bare mobilbilder, men en utrolig fin tur i fantastisk vårvær! Gleder meg til masse flere toppturer i tida framover, og forhåpentligvis få fullført Porsgrunnslista i nær framtid, siden det gjenstår kun EN topp nå :)

User comments

 • -
  avatar

  Forventningen

  Written by mortenh 31.03.2017 19:48

  Forventningene bygger seg opp til fantastiske Hanakne nå. Det blir vel kake og bobledrikke på toppen da? Kanskje et flagg også? Med gode forberedelser så går det vel bra!

  Lykke til, og pass deg for tomheten som fort kan komme snikende når Porsgrunn er fyllt.

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.