Aurdalsåsen med VFHS (15.03.2017)

Written by 500fjell (Sondre Kvambekk) GSM

Start point Danebu (984m)
Characteristic Backcountry skiing
Duration 5h 30min
Map
Ascents Freningfjellet (1,142m) 15.03.2017
Visits of other PBEs Aurdalsåsen vinterparkering (984m) 15.03.2017

Tur med Valdres folkehøgskule. Kjørte til vinterparkeringen på baksida av skisenteret i Aurdalsåsen. Herfra fulgte vi langrennsløype nordøstover til det lille tjernet vest for 1069-vannet og videre herfra i Ole-Petter sine spor til toppen av Freningfjellet. Fint vær, men blåste friskt på toppen. Måtte kjapt ned igjen der det var lunere.

Nesten hele linja "Friluftsliv - Adventure - Kilimanjaro" på toppen av Freningfjellet.
Nesten hele linja "Friluftsliv - Adventure - Kilimanjaro" på toppen av Freningfjellet.

Etterpå rant vi ned til vannet Fræningen og lunsjet i nordenden der det var lunt og solfylt, fyrte også bål. Deretter hadde vi en gjennomgang med kameratredning av skredtatte. Jeg startet med å introdusere og demonstrere ute på vannet før alle fikk prøve på den samme drillen i par. Til slutt delte vi oss inn i to grupper som lagde hver sin skredcase for hverandre med tre skredtatte der kun to hadde s/m. Vel gjennomført av begge grupper, men kommunikasjon og overblikk er de sentrale elementene som alltid kan gjøres bedre. Folk lurer vel på om det virkelig har gått flatmarkskred i skogen om de ser restene etter opplegget vårt..

Utsikt nordover fra Freningfjellet.
Utsikt nordover fra Freningfjellet.
Vestover fra Freningfjellet.
Vestover fra Freningfjellet.
Mot sør fra Freningfjellet.
Mot sør fra Freningfjellet.

Rakk tilbake til skolen akkurat innen middag. Etter middag ble det en liten turplanleggingsøkt for morgendagens tur til Nibbi. Gikk gjennom skredvarsel, værvarsel, bratthetskart, kritiske punkter, tidsbruk og menneskelig faktor/forventninger i gruppa. I tillegg hadde vi en kahoot-quiz om skredlære.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.