Sågneskollen (06.03.2017)

Written by Stigun GSM

Start point Sågnes P-plass (101m)
Endpoint Samme (101m)
Characteristic Hillwalk
Duration 1h 34min
Distance 4.1km
Vertical meters 420m
GPS
Ascents Sågneskollen (516m) 06.03.2017
Visits of other PBEs Sågnes p-plass (100m) 06.03.2017
Kjøring fra Lavik via Leirvik og Rysjedalsvika i Hyllestad til Sågnes. Parkering rett før gardstun på Sågnes på 100 moh. Frost i bakken, lettgått i lavere strøk, lenger oppe i brattpartiene issvuller. Temmelig bratt et stykke før utflating på topplatået. Noe snø samlet i fonner, og også isete partier her oppe. Kald vind fra øst, straks lunere på vestsiden av toppvarden. En meldt oppklarning hatt ikke helt klart å drive skydekket ut i havet, men østavinden jobbet godt med saken.
Sågneskollen 516 moh. Sognesjøen i det fjerne
Sågneskollen 516 moh. Sognesjøen i det fjerne
Lifjell
Lifjell

Flott utsikt både innover og utover ytre Sognefjorden; Brossviksåta rett på sørsiden av fjorden, innover var platået av Fresvikbreen synlig. I nord var det lett å dra kjensel på Blægja og Kvamshesten.

Gygrekjeften
Gygrekjeften
Blægja(ve.) og Kvamshesten i nord
Blægja(ve.) og Kvamshesten i nord
Mot Sognesjøen og Solund
Mot Sognesjøen og Solund

Mest inntrykk gjorde imidlertid Lifjell i nordvest, her var det virkelig orkesterutsikt mot dette flotte ville fjellplatået med Risnesnipa i vest og Gygrekjeften i øst; sistnevnte foreviget for norske TV-seere i en spektakulær episode av 71 gr N for et par år siden.

Lifjell fra utsiktspunkt vest
Lifjell fra utsiktspunkt vest

Greit ned igjen, forsiktighet påkrevet på grunn av issvullene, men gitt greit uten brodder. Og best av alt, ingen "blindpassasjerer" i form av flått, som opptil flere peakbookere har vært plaget med på turer til dette flotte fjordfjellet.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.