Mehovd (18.02.2017)

Written by Stigun GSM

Start point Start skogsvei Mehovd SSØ (724m)
Endpoint Samme (724m)
Characteristic Hike
Duration 0h 55min
Distance 2.7km
Vertical meters 193m
GPS
Ascents Mehovd (872m) 18.02.2017
Sen ettermiddag, hadde tenkt Luskaråsen som rask og enkel tilleggtopp før mørket satte inn. Kjørte inn bomveg mot Yddin og Vangsjøen ved Moane, kortautomat som ville ha 60 kr. Etter noen minutter fikk jeg øye på Mehovd til venstre for meg og så at større deler av sørrryggen var delvis snøbar. Da jeg i tillegg fant en tydelig skogsbilvei som tok av fra bomveien vestover(til venstre) stoppet jeg bilen i parkeringslomme like over avgangen til nevnte skogsbilvei og la i vei mot Mehovd i stedet. Faktisk opptråkket spor og relativt lettgått i 30-40 cm snø som fortsatt lå i dette lavereliggende lendet. Etter et par hundre meter på skogsveien veiskille til høyre; fulgte dette, som spor også gjorde. Etter ytterligere noen hundre meter tok jeg, nå sporløst, av fra skogveien og tok sikte på SSØ-ryggen av Mehovd. Stedvis gjennomslagssnø, men ikke så ille dypt, og avanserte med brukbart tempo oppover.
Sørryggen Mehovd 850 moh februar 2017 - ord overflødige...
Sørryggen Mehovd 850 moh februar 2017 - ord overflødige...

Lenger oppe var sørrryggen stedvis helt fri for snø; meget spesielt å oppleve i hjertet av Sør-Norge på 850 moh i februar! I skogen videre oppover tynt lag nysnø, men da det flatet ut på topplatået tildels drøyt knedyp snø. To nord-sørløpende rygger på toppen, høyeste punkt ligger på den nordlige av disse.
Mehovd - Toppknaus
Mehovd - Toppknaus

To nesten like høye toppunkter på nordryggen, det sørligste av disse marginalt høyest. Greit ned igjen uten at mørket ble påtrengende.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.