Melen ++ med JH (15.02.2017)

Written by karibien (Kari Anne Kringstad)

Duration 3h 48min
Distance 14.2km
Vertical meters 1,201m
GPS
Ascents Hestøyri (511m) 15.02.2017
Kyrhaugen (438m) 15.02.2017
Melen (768m) 15.02.2017
Melen nordvest (599m) 15.02.2017
Sjurvarden (667m) 15.02.2017
Skottenvarden (550m) 15.02.2017
Nordre Stemshesten (522m) 15.02.2017
Nordøstre Stemshesten (480m) 15.02.2017

ebbeleo (John Henrik Mork)

Endelig fri på dagtid, og siste finværsdag før regnet skal begynne. Klok av skade involverte jeg ikke JH i turplanene mine, siden jeg nå hadde tenkt meg på Melen og ikke gidda å bruke dagen på å ledsage han på leit etter tuer han ikke har vært på. Forøvrig har jeg vært på Melen før, men da i en gruppe som gikk i så labert tempo at det ikke var verdig loggføring.

På vei oppover lia mot Stemshesten skimta jeg noe blått i lyngen. Der satt selvfølgelig JH på vent, og jeg måtte pent ta ham med videre på turen. Konfronterte ham ikke med hvorfor han befant seg i lyngen. For spesielt interesserte gjemte han seg omtrent der GPStracken hans starter.

Gikk opp på Stemshesten x3. Nordøstre Stemshesten var dagens fineste topp, en artig formasjon. Måtte ta noen småklyv, så det var jammen bra vi hadde på oss Dynafitskoa.

Nordøstre Stemshesten, vel verdt et besøk!
Nordøstre Stemshesten, vel verdt et besøk!

Sånn egentlig gjemte ikke JH seg i lyngen, han bare klura med klokka da han skulle briefe med hvor lav puls han hadde oppover bakkene. Sjokket av tallet som viste seg gjorde vel at han trykka på feil knapp.
Og helt egentlig hadde jeg tenkt å være litt kompis med mannen som sverger til skibukser til 299 kroner på tur. Fant frem noe lignende. Hadde ikke craft, så ble swix. Uansett en uvanlig hyggelig gest.

Sliten i solsteika. Hadde sikkert hjulpet med dyrere bukse.
Sliten i solsteika. Hadde sikkert hjulpet med dyrere bukse.
Fint på tur!
Fint på tur!

Deretter gikk turen videre via Sjurvarden mot Melen. På Sjurvarden traff vi på et trivelig par som viste interesse for peakbook. Samtidig forsvant finværet, og det ble kaldt i løpet av et par minutters pause...spesielt for oss med såpass lav fettprosent. Vi småjogga mot Melen, funderte litt over hvor fint det er å kunne være på tur - og hvor stien egentlig var. På toppen ville JH ha mat, og fortsatt klok av skade beslutta jeg å skifte til tørre klær.
Turselskapet ymta plutselig frempå om noe, jeg så opp og frem, og oppdaga en syklist som sikkert hadde fått mer utbytte av turen enn forventa. På vei ned fra Melen hadde den samme syklisten vraka sykkelen på ett eller annet vis, så sjokket satt sikkert godt i. Forsøkte å løpe han i møte, men makker mente han hadde fått mer enn nok.

På jakt etter syklist....
På jakt etter syklist....

Vel fremme ved bilen var det trivelig å se at klokka rapportere om intens aktivitet, og vi kunne hvertfall innbille oss at vi fortjente en new energy.

Fint på tur med andre ord :)

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.