Toppen i Ullensaker kommune (23.12.2016)

Written by Furusethmotorsport (Vidar Furuseth) GSM

Duration 0h 58min
Distance 6.6km
Vertical meters 94m
GPS
Ascents Kopperudtoppen (313m) 23.12.2016

Vinteren lar vente på seg, så det passet derfor fint å gå en tur til fots i skogen med Kimi. Når man først skal gå tur med hunden, så hvorfor ikke like godt ta en topptur? Tenkte det kunne være greit å få huket av kommunetoppen i nabokommunen Ullensaker på lista.

Vi parkerte på Hasler på Dal og gikk stien via sommerfjøset og opp til Svinåsen. Derfra tok vi stien mot Kåret og Ålborgsæter. Jeg trodde det ville være en sti mot kommunetoppen ved navn Sørøst for Hasleråsen men den gang ei. Da vi hadde kommet helt til Kåret uten å ha sett et eneste spor i riktig retning, var det bare å tråkke ut i den tette skogen. Det ble å orientere gjennom skogen med Peakbook appen som nylig ble utgitt også for iPhone. Dessverre gikk telefonen tom for strøm så det ble friorientering det siste stykket før toppen dukket opp iblant trærne.

Toppen var bare et hogstfelt men utsikten var bra til å være på 313 moh. Fin utsikt over Gardermoen og store deler av Romerike.

Turen tilbake ble å ta retning korteste vei, og vi gikk ned og opp et par dype dalsøkk gjennom den tette skogen til vi traff på stien like ved Svinåsen.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.