Grytavasstinden - nordvestryggen. (20.10.2016)  6

Written by GeirI (Geir Ingebretsen) GSM

Start point Grytalisetra (400m)
Characteristic Hike
Duration 6h 25min
Map
Ascents Blåfjellet (741m) 20.10.2016
Grytavasstinden (1,328m) 20.10.2016
Svartvassegga (1,217m) 20.10.2016
Grytavasstinden Vesttoppen (1,310m) 20.10.2016
Fra Svartvassegga mot Grytavasstinden. Vesttoppen er markant.
Fra Svartvassegga mot Grytavasstinden. Vesttoppen er markant.

Via Blåfjellet og Trongbotn til Svartvassegga.

Solotur i praktfullt høstvær. Først stilaust rett opp lia til StikkUt-posten/varde på Blåfjellet. Lønnsom avstikker på fin sti bort til høyeste punkt, før jeg etterpå fortsatte stien ned mot søraust, inntil den traff på stien til Kvitnyken. Fortsatte videre over myrer i samme retning til stien blei nådd litt vest for Grytvatnet. Videre opp i Trongbotnen og opp ryggen mot Svartvassegga. Litt glatt rim på steiner der sola ikke hadde tatt, ellers fint føre. Avstikker
frampå Svartvassegga, hvor nytelse av mat og utsikt. Fortsatt en del snø oppe på platået her og i nordvendt terreng ellers.

Nordvestryggen

Fristelsen blei for stor til å sjekke ut eggen direkte mot toppen av Grytavasstinden, sjøl om sjansen for retrett var der. Etter litt snøbaksing opp første skråningen, fulgte en artig travers med flere fine klyvepartier helt bort til toppen. Stort sett snøfritt langs eggen. Mulig den framstår litt mindre fordelaktig når det er vått/løst i motsetning til nå som det var tørt/frossent.....var uansett kjekt å oppdage at det løste seg helt opp til Vesttoppen.

Retur

Etter noen minutters opphold på toppen gikk returen langs merkinga/vardinga ned renner og flanker mot sørvest og deretter bort fjellsida tilbake til Svartvassegga. Blei da enda gladere for at jeg hadde fulgt eggen til topps.... Det blei ei fin transportetappe i lav ettermiddagsol tilbake til Grytalisetra.

Takk til ArntO (Arnt Owe Røed) og hansun (Hans Petter Sundhagen) for idé og inspirasjon :)

User comments

  • -
    avatar

    Flott!

    Written by ArntO 21.10.2016 21:29

    Kreativ herremann!!

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.