Grensemarsjen (05.08.2009)

Written by LarsStorheim (Lars Storheim) GSM

Start point Treriksrøysa
Endpoint Grense Jakobselv
Duration 120h 00min
Distance 110.0km
Map
Ascents Nordre Abbortjørnhøgda (303m) 05.08.2009

Tre år etter jeg hadde tjenestegjort på GSV, klarte jeg å lure med meg Dieseten til et forsøk på grensemarsjen. Forsvaret sponset oss med kart og transport fra Kirkenes til Gjøkåsen, og vi hadde fem dager til rådighet.

Etter en formiddag i Kirkenes med proviantering og orging, begynte vi første kveld med å gå fra enden av veien, inn til Treriksrøysa og tilbake. Gikk deretter forbi Gjøkåsen og slo leir på en fin fin brygge ved Vattatem.

Grensejegerne vi møtte ved Gjøkåsen fortalte at stien oppover langs Pasvikelva var myrete, kronglete og lite gunstig å følge. Alternativet vårt var dermed laange dager på asfalt opp til Elvenes. Etter er kort rådsmøte forkastet vi den store planen om en fullstendig grensemarsj og fikk haik opp til Elvenes. Her møtte vi Tonje, som slo følge med oss noen kilometer innover Elvenes-teigen hvor vi slo leir. Dette ble også vårt andre møte med nysgjerrige grensejegere.

Påfølgende dag gikk vi resten av Elevenes-teigen og et lite stykke inn i Korpfjell-teigen, hvor vi slo leir minutter før regnet begynte å hølje ned.

Deretter bar det gjennom Korpfjell-teigen, og selvsagt en visitt innom Korpfjellstasjonen, hvor vi ble tatt vel i mot. Siste dag bar det gjennom nordlige Korpfjell-teigen, samt Grense Jakobselv helt til vi nådde havet i nord. Fikk skyss i campingbil tilbake til Kirkenes, hvor en meget lekker burger satte et smakfullt punktum for en flott tur.

Noe usikker på distansen, men tipper rundt 11 mil totalt.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.