Omsdalsåsen (hmmm hjortelusåsen var nok mer passende idag) (27.09.2016)  2

Written by RolFoto (Rune Olsen) GSM

Start point Stulen p-plass (135m)
Endpoint Samme (135m)
Characteristic Hike
Duration 0h 42min
Distance 3.5km
Vertical meters 145m
GPS
Ascents Omsdalsåsen (244m) 27.09.2016
Visits of other PBEs Stulen p-plass (135m) 27.09.2016

Porsgrunn pf>100m

Parkerte ved barnehagen og fulgte kjerrevei innover. Grått. Lett yr og noe vind. Ikke akkurat høststormen jeg forventet og håpet på. Lett opp til begge toppunktene før nedstigning.
La ikke merke til den første hjortelusflua før nesten nede ved bilen. Nede ved bilen ble det vareopptelling av diverse kryp. Det kravlet og krøyp over hele meg. Den ene hjortelusflua etter den andre ble knipset avgårde, en skogsflått hadde tilsynelatende prøvd å borre seg ut av innersiden på capsen?!!! Porsgrunnflåtten går tydeligvis nye veier, jeg heier på dem ;-)
Etterhvert trodde jeg at uhumskhetene var eliminert men neida, hjortelusfluene bare fortsatte å dukke opp her og der. Noen lå gjemt under bremmen på capsen, andre fram fra bukselinninga....
En liten uidentifisert krabat ble funnet oppe i kronen (nymfe av hjortelus??) og sånn fortsatte det helt hjem. Allle klær rett i vaskemaskinen, flere hjortelusfluer vælva ut og hensynsløst spylt i dass. Laaang dusj og negativ sjekk for flått. Så lusekam på kronen for sikkerhets skyld. Negativt søk. Duellen var over, de små jeger'ne var beseiret for denne gang!

.....men man kan ikke senke guarden, ikke umulig at noen ligger på lur i kjerra imorra og går til angrep......dadada-daaah

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.