150turen (25.09.2016)  4

Written by linntherese GSM

Characteristic Hike
Duration 10h 11min
Distance 26.7km
GPS
Ascents Dronningje (2,189m) 25.09.2016
Svartholshøe (2,067m) 25.09.2016
Trollstein-Rundhøe (2,170m) 25.09.2016
Trollsteineggje (2,295m) 25.09.2016
Trollsteineggje S0 (2,262m) 25.09.2016
Trollsteineggje S1 (2,250m) 25.09.2016
Trollsteineggje S2 (2,215m) 25.09.2016
Visits of other PBEs Veodalen nasjonalparkgrense parkering (1,300m) 25.09.2016
Jubel på min 150. totusentopp.
Jubel på min 150. totusentopp.

Siden det ikke blei noen topper på meg på Peakbooktreffet var det kjempelenge siden jeg hadde vært på nye topper. Men i dag skulle jeg og pappa på tur. Mamma var litt engstelig siden det bare var oss to langt inne i fjellet, og vi avtalte klokkesletter når vi senest måtte ringe og sånne ting.
Det var litt tidlig å stå opp klokka 6 på en søndag synes jeg. Over Valdresflya kjørte vi i tett tåke og etter en humpevei kom vi til slutt frem til parkeringen. Her har jeg vært før når jeg var på Glittertinden med Barnas Turlag.

Klar for kort sykkeltur.
Klar for kort sykkeltur.
Fumling med hjelmen
Fumling med hjelmen
Fint med høstfarger.
Fint med høstfarger.
Det var på tilbaketuren da.
Det var på tilbaketuren da.

Bittelitt sykling først

Pappa var glad for at det ikke var så mye vind. Vi pakket fort tingene og så syklet vi innover. Etter nesten ingenting sa pappa at vi skulle begynne å gå. Men det var fint å sykle for det om da.
Først var det litt busker og myr og selvsagt oppoverbakker og sånn. Vi begynte litt forsiktig, og jeg tok meg en liten godteriting stadig vekk. Pappa kunne ikke siden han har pause fra godteri. Stakkars han.

Langt og flatt

Etter de første bakkene blei det flatere. Her kunne vi leie og skravle. Det var koselig og tida gikk fort. Vi gikk over en elv, og så blei det mer steiner. Det begynte å blåse masse motvind og så begynte jeg å få litt vondt i hodet og magen. Når vi var kommet langt inn i steinene fikk jeg enda mer vondt i hodet.
Jeg sa jeg trodde jeg ville snu. Pappa syntes det var dumt siden vi hadde gått så langt. Jeg hadde gått uten brillene mine hele tiden for å øve meg litt uten, og pappa sa kanskje hodepinen kom litt fra det. Jeg tok på brillene og så sa pappa at vi kunne gå litt veldig sakte og se om det ble bedre eller verre.

På første toppen
På første toppen
Utsikt fra første toppen til Grotbrehesten
Utsikt fra første toppen til Grotbrehesten

Første toppen

Nå gikk vi veldig sakte og vi kom snart opp på den første toppen som het Svartholshø. Her blåste det masse masse. Vi klarret litt ned en fjellvegg og gjemte oss for vinden. Nå gikk det litt bedre og jeg fikk litt matlyst igjen.

Jans Pinakkel er kul
Jans Pinakkel er kul
Litt kaldt på 147toppen med litt godteri.
Litt kaldt på 147toppen med litt godteri.

Skummel pinakkel

Så fortalte pappa om Jans Pinakkel og om at han aldri hadde sett den selv før. Den hørtes spennende ut og vi gikk bort til den. Oi. Den var helt glatt og stod som en trestamme for seg selv utenfor stupet. Pappa sa at den heldigvis ikke var 10 meter. Da sa jeg at jeg var glad for det, for hvis den blei 10 meter ville jeg ikke gå på den. Vi var enige om at vi håpet at den aldri kom på lista. Men den var kul da!

Mye stein mot Trollsteineggen. Glittertind bak.
Mye stein mot Trollsteineggen. Glittertind bak.

Mye stein

Nå hadde vi gått i masse våt og glatt stein. Nesten bare stein over alt. Vi besøkte topp nr. to, min nummer 147 og gikk ned masse stein. Pappa hadde sagt vi kunne slutte turen her hvis det ikke gikk bedre. Det gikk jo litt bedre, men det var ikke så morsomt med all steinen, så jeg sa jeg ville slutte. Men pappa sa at jeg ville jo ha 150 jo!? Og så sa han at det sikkert ikke var like mye stein opp til de neste. Så etter en pause gikk jeg med på å gå litt videre.
Pappa tullet jo bare. Det var jo masse stein her også, og på vei opp til tredjetoppen dyttet pappa nesten en løs stein på meg, og så sa han ikke unnskyld en gang. Jeg blei skikkelig sur, og på Dronningtoppen var vi ikke så gode venner.
Etterpå ble vi venner igjen, men så lurte jeg på hvorfor den lille tulletoppen het Dronning? Det måtte vel være Glittertinden som var en dronning? Og Galdhøpiggen en konge. Denne var jo bare en fillehump og ingen Dronning.
Opp Til Trollsteinegge gikk vi rett på en klyverygg. Det var gøy og på toppen var både magen og hodet og humøret veldig bra.

På 149. Trollsteineggen.
På 149. Trollsteineggen.
På S0 foran Glittertinden. S0 er ikke orntli topp for den har bare 9 meter.
På S0 foran Glittertinden. S0 er ikke orntli topp for den har bare 9 meter.
Kaster ein isklump i lufta foran S1.
Kaster ein isklump i lufta foran S1.
Kul plass foran Glittertinden.
Kul plass foran Glittertinden.

Til slutt blei været bra

Vi hadde masse vind og mye skyer, men nå kom det mindre vind og mye blå himmel. Jeg spurte pappa om vi ikke kunne gå en annen vei tilbake, breen f.eks. Han blei plutselig stille og begynte å tenke liksom. Så sa han at det var en god idé og at vi måtte bare se godt på breen først. Så så vi på breen. Den på høyre siden hadde noen store sprekker og sånn, og så var den den lengste. Den på venstre siden så veldig fin ut sa pappa. Vi prøver det sa han. Vi sparer sikkert en time på det. Kjempebra forslag Linn Therese! Jeg blei litt stolt, og nå var det kjempegod stemning.
Vi koste oss ned mot breen over noen små topper i sola med bare litt vind. Pappa tok masse bilder og til slutt stod vi innunder den kjempeskumle veggen opp til Glittertinden. Pappa sa at noen klatrer opp der. Det synes jeg så umulig ut!

Litt bratt ned på breen. Glittertinden er der hele tiden.
Litt bratt ned på breen. Glittertinden er der hele tiden.
Brerusling foran Glittertinden.
Brerusling foran Glittertinden.
Det blei så varmt at jeg måtte kle av meg.
Det blei så varmt at jeg måtte kle av meg.

Breturen

Så gikk vi ned breen. Det var litt glatt noen steder, men ikke bratt, og ingen sprekker. Jo noen sprekker da, men de var smalere enn hånda mi. Det gikk veldig lett og såå mye bedre enn steiner. Sola skinte og det var kjempefint og pappa tok mange bilder igjen. Vi gikk lenge på isen, men det var mye bedre enn den veien vi hadde tenkt sa pappa og skrøyt av forslaget mitt. Nå hadde jeg også, når vi passerte småtoppene, kommet til over 150 topper!! JuhuUu!!!

Bretur
Bretur
Bekk på breen.
Bekk på breen.
Nå er vi ferdige med breen.
Nå er vi ferdige med breen.
Sjekker appen og ser hvor mye klokka er og hvor langt det er igjen på veien ut.
Sjekker appen og ser hvor mye klokka er og hvor langt det er igjen på veien ut.

Etter breen kom det? Overraskelse: Stein!

Vi droppet den siste toppen som het Brehest et eller annet, for ellers ville mamma blitt bekymra. Det var jo ingen dekning her i fjellet. Så da blei det 6 topper og 151 så langt. Etter breen var det masse masse stein. Pappa datt og slo seg to ganger, så han liker nok ikke stein han heller. Så blei det kveldslys og sånn og til slutt bare langt å gå, men nå var jeg i godt humør og det gikk lekende lett. Jeg gledet meg til varm rett i koppen når vi kom til bilen og til kakao med krem når vi kom hjem.

Pappa sa at takket være breen fikk turen terningkast fire, ellers vill den bare fått tre. Jeg var enig, men hvis ikke det hadde vært for breen ville den fått to, sa jeg.

Bilder

Kart

Klikk på kartet for dynamisk versjon.

User comments

  • -
    avatar

    Gratulerer

    Written by Olepetter 04.10.2016 21:12

    med 150! Utrolig! Og så fine bilder! PS: Med SPOT kan dere sende meldinger til mamma via satellitt, og hun kan følge med på tracket deres - men det vet vel pappa om...???

  • -
    avatar

    Toppers

    Written by kristoffergh88 26.09.2016 20:06

    Fin rapport og bilder :)

    • -
      avatar

      Sv: Toppers

      Written by linntherese 28.09.2016 21:00

      Tusen Takk :-) :-D

  • -
    avatar

    Grattis!

    Written by Atomsilda 26.09.2016 19:07

    Gratulerer igjen "supergirl". Hva du klarer! Blid som ei sol...som oftest! Nå kan du ta ferie fra 2000meters toppene ei stund. Kos deg med trening og turer i nærområdet sammen med mamma og pappa!

    • -
      avatar

      Sv: Grattis!

      Written by linntherese 28.09.2016 21:01

      Ja nå blir det vel en pause med 2000m toppene i vinter men kanskje noen? Tusen Takk :-D :-)

  • -
    avatar

    DU SKULLE JO HA HATT...

    Written by teme 26.09.2016 18:17

    en egen turapp du som er så mye på tur!Gratulerer med over 150 2000-topper!Vel da er du ca. halvveis,for jeg regner med at du skal på alle!?Da er det vel slik at "verstingene" står igjen.Hurrungane venter på deg!Dovrefjell venter også på deg.Der er det også noen "verstinger",men ikke bare det.På Dovre venter moskusen på deg,ikke gå for nær for da kommer du fort tilbake.:-).Jasså,har pappa godteripause.Hva spiser han på tur da?Flatbrød og spekepølse?Du må skryte av han hvis han klarer godteripausen da.:-)Da får du fortsatt ha en fin turhøst sammen med pappa og andre du er på tur med!Mvh Terje

    • -
      avatar

      Sv: DU SKULLE JO HA HATT...

      Written by linntherese 28.09.2016 21:05

      Hei! Hyggelig kommentar! Kanskje vi kan dra på tur til Dovrefjell en gang og gå tur sammen?

      Tusen Takk :-) :-D ps. Pappa klarer det veldig bra uten godteri :-)

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.