Kjelviktinden - Kommunetopp i Bindal (19.09.2016)

Written by aask (Ånund Sigurd Kvambekk) GSM

Duration 5h 43min
Distance 17.1km
Vertical meters 1,375m
GPS
Ascents Tjeldviktinden (1,088m) 19.09.2016 14:02

Trøndelag/Nordlandsraid september 2016 dag 3:

Ja, jeg vet at det er diskusjon om dette er kommunetoppen i Bindal. Kommunen selv hevder noe annet, men det offisielle Norges mening står Statens kartverk for. Minst 8 år etter at saken ble nevnt første gang er ennå kommunegrensene tegnet slik at dette er kommunetoppen. Blir den flyttet får jeg ta turen opp igjen. Vi hadde ikke tid til å ta den med på denne turen på grunn av mørket.

Vi hadde tatt Romsskåla - Kommunetopp Leka på morgenen, og kom til campingplassen utpå dagen. Spiste godt før vi kjørte opp til startstedet i siste svingen før tunnelen. Det er en liten lomme der en kan sette bilen. Tok oss greit opp på Finnheia og fulgte ryggen mot nordtoppen på Middagsfjellet.

Flotte høstfarger opp lia fra dalbunnen.
Flotte høstfarger opp lia fra dalbunnen.
Rypebær om høsten er alltid vakkert!
Rypebær om høsten er alltid vakkert!

På grunn av fare for å mørkne ute i dette sva-landskapet prioriterte vi hardt å ta raskeste vei mot toppen. Vi rundet toppen på ca 900 moh. Det var ganske utsatt, og endel våte sva på grunn av sig. Jeg likte det dårlig, så vi la ruta over toppen på vei tilbake. Gå der i hvert fall ikke når alt er vått.

Hvor går vi nå?? I det litt tvilsomme svapartiet.
Hvor går vi nå?? I det litt tvilsomme svapartiet.

Fra Middagsfjellet er det lettgått. Noen større dalsøkk der det er få passasjer, men etter litt leting løser det seg.

Endelig lettgått et stykke!
Endelig lettgått et stykke!
Toppvarden!
Toppvarden!

Vi fulgte noen snøfonner ned igjen, derfor ble det en annen rute et stykke. Ruta opp var grei nok. Særlig var den siste stigningen til toppen fin med sva med passe stigning.

Det var tåke på toppen både før og etter vi var der, men vi var heldige og fikk fin sikt.

Ned igjen fra Middagsfjellets nordtopp var plundrete. Det ser lett ut på kartet, men det er mange nesten loddrette svapartier. Det er mulig at det hadde vært lettere å sikte mer mot midten av toppryggen, altså en mer vestlig rute. Fra vår rute så vi ikke hele området, så det er usikkert.

Vi rakk akkurat ned til det ble mørkt. Sondre disket opp med vegetarsuppe i campinghytta. Det smakte godt før vi stupte i seng.

Neste dag: Breivasstinden - Kommunetopp i Brønnøy

Start date 19.09.2016 14:02
(UTC+01:00 DST)
End date 19.09.2016 19:45
(UTC+01:00 DST)
Total Time 5h 43min
Moving Time 5h 17min
Stopped Time 0h 25min
Overall Average 3.0km/h
Moving Average 3.2km/h
Distance 17.1km
Vertical meters 1,375m

User comments

  • -
    avatar

    Bindals høyeste fjell?

    Written by TERJES 20.09.2016 03:51

    Kvannlitinden var Bindals høyeste fjell, men Grane og Brønnøy ranet til seg denne toppen ved at de amputerte Bindals grense. Rådmannen i Bindal klaget dette grenseranet inn for kartverket, men jeg vet ikke hva utfallet av denne klagen ble. Se på denne linken: http://www.kjiver.no/bindalshoyeste.htm

    Jeg ser at dere har reist gjennom Trøndelag i rakettfart, men jeg tror dere må reise tilbake til Tosbotn og ta med Kvannlitinden også for sikkerhetsskyld.

    • -
      avatar

      Sv: Bindals høyeste fjell?

      Written by aask 20.09.2016 19:14

      Kjenner godt til saken som ennå synes uavklart. Alle kart vi finner i 2016 viser fortsatt de samme grensene. Innen det er avklart er vel kommunene slått sammen....

      Vi hadde ikke tid til den siste toppen. Var nede igjen akkurat når det var mørkt. Får heller ta turen opp igjen et annet år.

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.