Klatring på Kolsås (12.09.2016)

Written by 500fjell (Sondre Kvambekk) GSM

Characteristic Alpine climbing
Map
Ascents Søndre Kolsåstoppen (344m) 12.09.2016 not summited

Klatreøkt med Øyvind Næss på Kolsås. Begynte økta med å klatre Via Innominata (5+) i Østveggen. Jeg ledet ruta over to taulengder som i utgangspunktet består av tre. Har klatret denne et par-tre ganger tidligere, men en stund siden nå. Suspekt og glatt fjell, men stilig og eksponert! Rappellerte ned igjen etterpå over 2x30 meters rappeller.

Fotosession på Kolsås.
Fotosession på Kolsås.

Gikk deretter opp til øvre sydstup der vi først gjennomførte et intervju som Øyvind ville ha med meg. Etterpå klatret vi superklassikeren Fandens hekletøy (6+), og jeg forsøkte meg på å onsighte Beverly Hills (7-). Under støtet møtte jeg selveste førstebestiger Bjørn Myhrer Lund som forsøkte å gi meg litt beta. For det første var det svært utfordrende å sikre i den øvre delen, her trengs det trolig messinkiler. Jeg fikk satt en elendig kamkile for psyken. Fortsatte oppover svaet, men foten glapp og jeg tok en ordentlig suser, og ja, kammen poppet, men den neste holdt heldigvis.

Øyvind følger oppover i "Via Innominata" (5+).
Øyvind følger oppover i "Via Innominata" (5+).
Hvor går ruta videre?
Hvor går ruta videre?
Klassikeren "Fandens hekletøy" (6+).
Klassikeren "Fandens hekletøy" (6+).
Chillern på toppen av superklassikeren "Hollywood" (4+).
Chillern på toppen av superklassikeren "Hollywood" (4+).

Gadd ikke å prøve noe mer på led før jeg hadde svabetaen. Gikk resten på topptau etterpå, og det er virkelig marginale fottak her. Passer nok Myhrer'n utmerket, som viste gamle kunster på clogg like før jeg og Øyvind begynte å ruslet ned igjen til bilen. Nok en nydelig klatredag i Oslo-området, men dagen derpå fikk jeg rundjuling på Damtjern. Ruta Kykkeliky har blitt min og Bjørn-Evens nemesisrute...

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.