På Kalhovd et par dager (02.09.2016)

Written by LivogKristen (Liv Skåsheim) GSM

Map
Ascents Haraldshovde (1,289m) 02.09.2016
Mårsbrotet (1,339m) 02.09.2016
Mårsnos (1,433m) 02.09.2016
Vøgårhovde (1,260m) 02.09.2016
Visits of other PBEs Kalhovd Turisthytte (1,100m) 02.09.2016
Toppen av Mårsnos
Toppen av Mårsnos

Siden det meldte regnbyer over alt, falt valget på Kalhovd denne helgen. Vi tenkte å kombinere latskap i bobilen med turer i fjellnatur.
Torsdag ettermiddag kjørte vi inn til Synken ved Mårvatn og overnattet der i vinden. ( kr 50,- i bompenger og kr 50,- for å overnatte på parkeringen). Kjempefin utsikt over Mårvatn, høyfjellsnatur og småtopper fra parkeringen der inne. Deilig å være på høyfjellet.
Våknet opp til lettskyet vær. Vi fant ut kvelden før at vi ville gå opp på Mårsnos først i dag. Gikk lit bortover grusveien og så opp Nossaskard. Da vi kom opp tok vi først til venstre og opp på alle toppene der. Flott utsikt og varde på flere av dem. Etterpå gikk vi ned igjen i skardet og gikk opp på MÅRNOS 1433 moh. Sterk vind på toppene i dag. På veien ned igjen gikk vi i det skardet der en liten bekk kommer fra et lite vann lengre oppe og ned på den merka stien fra Bergbu til Synken. Så masse rypeunger og ryper. Ungene er så tøffe med brun kropp og hvite vinger.

Toppen av Mårsbrotet
Toppen av Mårsbrotet

Etterpå kjørte vi til Austre Stegaros og parkerte ved demningen. Fulgte den merka stien i retning Mårbu oppover et stykke og villgikk så bort til MÅRSBROTET 1340 moh. På veien ned igjen gikk vi rett ned og kom inn på stien fra Kalhovd. Fulgte denne til krysset mellom stiene fra Austre Stegaros, Kalhovd og Mårbu. Fulgte så denne merka stien ned igjen til Austre Stegaros.
Kjørte så litt lengre mot Kalhovd og fant en utkjørsel med nydelig utsikt over vann, fjell, Gaustatoppen, rett og slett vakker natur! Fikk en stille og rolig ettermiddag/kveld i bobilen med regnvær, bok, cola og godis!

Fra topplatået av Haraldshovde med utsikt mot Gaustatoppen
Fra topplatået av Haraldshovde med utsikt mot Gaustatoppen
Kvikk Lunch må til
Kvikk Lunch må til

Dagen etter våknet vi til godvær men likevel sterk vind. Bestemte oss for å kjøre nedover mot Gvepeborg et stykke og se oss litt rundt. Parkerte ved et lite grustak nordvest for Haraldshovde og villgikk oppover til HARALDSHOVDE 1289 moh. Gikk også innom alle toppene i området der, inklusiv Falkeberget. Flott utsikt i alle retninger fra de forskjellige toppene her. Det blåste sterkt. På veien ned tok vi sikte på broen over Kilsfjorden og gikk høydene nedover så godt vi kunne. Gikk ned til fjorden og over broene, men stod i mot fristelsene til å gå opp på Reinsfjellet eller Skardfjellet der, da vi hadde bestemt å komme oss hjem denne kvelden.

Utsikt fra Vøgårhovde østover
Utsikt fra Vøgårhovde østover

Kjørte mot Kalhovd og fant ATV veien opp til VØGÅRHOVDE 1260 moh. Gikk opp denne veien til toppen der Avinor har flytårn. Gjemte oss for vinden bak tårnet. Flott utsikt i alle retninger. Her så vi 4 falker som stod stille i luften for så å stupe rett ned mot bakken og en ørn. I tillegg så vi som vi som regel gjør på turene våre, mange ravner.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.