Trekløver i Kongsberg (03.09.2016)  5

Written by RolFoto (Rune Olsen) GSM

Start point Hulpen p-lomme (400m)
Endpoint Samme (400m)
Characteristic Hike
Duration 3h 57min
Distance 16.0km
Vertical meters 700m
GPS
Ascents Hajeråsen (578m) 03.09.2016
Meskestadhøymyråsen (594m) 03.09.2016
Skroppfjell (527m) 03.09.2016
Visits of other PBEs Hulpen p-lomme (400m) 03.09.2016

Kongsberg pf>100m

Skroppfjell

Parkerte i krysset sør for Hulpen. Ut med sykkel og tråkke ned til rasteplass ved Uletjernet etter en liten feilnavigering opp til Hajeren.
Videre ble det litt roting før jeg fant en grei løsning og kom meg ned til det som engang var ei bru. Nå lå det bare noen stokker tvers over fundamentene. Forsiktig over og rett opp brattlia. Påfølgende bushing av ypperste grad, måtte nesten krype gjennom småskog og med småpinner og noen åmer i håret bar det bratt oppover. Busker, kratt og annet tilgjengelig ble brukt for å forsere lia. Ble noen riktig klyveklatringslinjer opp et par skrenter. Vel oppe på toppen ble det en kort pause før jeg tok det piano ned. Ved en anledning, for å sjekke hvordan jeg lå an i forhold til GPS-linja opp, snubla jeg godt og slo GPS'en rett i en stein og jeg fikk et ikke altfor vondt slag i kneet. Både GPS og kne overlevde, men glasset på GPS'en fikk seg noen ordentlige riper. For å si det sånn, jeg var overbevist at GPS'en hadde sett sin siste dag utifra lyden av glass mot stein, men sånn skulle det heldigvis ikke være :-)
Videre forsiktig bratt ned, delvis krypende gjennom tett, nesten ugjennomtrengelig småvokst skog og kratt. Fulgte egentlig bare terrenget så godt det lot seg gjøre. Nede ved benken ved rasteplassen ble det lang pause i sola.

Hajeråsen

Litt kaffe, mat og vading i Uletjernet før jeg entret liene under Hajeråsen. Bratt opp åpnere lyngbevokst berg satt i etasjer. Også noe ur. Grei oppstigning med noe klyving før jeg nådde toppen. Noe utsikt på veien opp og ned.
Ned nesten samme vei uten at det var hensikten.

Meskestad-Høymyråsen

Lang pause ved benken ved Uletjernet. Videre på sykkel opp til Ulebergseter. Derfra på gjengrodd og lite gått kjerrevei. Kjerreveien ble kjapt borte og mesteparten av turen gikk på GPS-kurs. Forbi en flott liten lafta tømmerhytte og videre inn på kjerrevei. Fulgte denne en kort stund før jeg brakk bratt opp ei småbratt li. Noe bushing i starten før det hele åpnet seg opp. Resten av turen opp i høyvokst lyngheimiljø. Pause på toppen av Meskestad-Høymyråsen før jeg gikk ned nesten samme vei. Seila småsliten og fornøyd ned på sykkel til bilen.

Årets første flåttbitt ble registrert etter denne turen og forøvrig ser jeg at GPS'en har rota litt ved Reine Maurtjern av uviss grunn. Har trukket litt av på km og høydemeter av den grunn.

User comments

  • -
    avatar

    Km?

    Written by Nils 18.09.2016 19:47

    Ser du greide å komme deg opp brattlia i østsiden på Skroppfjell du også... Kjekt å kunne benytte busker og trær opp der.

    Du har slått av lengde og høydemeter sier du... Men, turlengde på 1.6 km er vel litt i korteste laget? ;-)

    • -
      avatar

      Sv: Km?

      Written by RolFoto 18.09.2016 22:46

      Hehe...joa, bittelitt i korteste laget ;-)

      16 km passer nok bedre.....godt observert Nils!!

      Flott noen følger med der ute :-)

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.