Trekløver i Siljan (21.08.2016)  5

Written by RolFoto (Rune Olsen) GSM

Start point Paddeberget p-lomme (270m)
Endpoint Samme (270m)
Characteristic Hike
Duration 4h 09min
Distance 21.6km
Vertical meters 940m
GPS
Ascents Gælnekollane (600m) 21.08.2016
Hovde (566m) 21.08.2016
Skum (606m) 21.08.2016
Visits of other PBEs Paddeberget p-lomme (270m) 21.08.2016

Siljan pf>100m

Var meldt overskyet men når jeg kom til Siljan begynte det å hølje ned. Greit det.
Bare det ikke skulle fortsette i lengre tid. Når jeg ankom p-lomme foran bommen ved Paddeberget var det opphold men svært utrygt. Hadde ikke med regntøy, men tynn ulltrøye og lettørkelig turbukse.

Skum

Dro ut sykkelen og tok kurs mot Skum som var første topp ut. Slang fra meg sykkelen der veien sluttet. Gikk over hogstfeltet. Herfra bar det ganske bratt oppover uten en sti i sikte. Fortsatt opphold, men det skulle snart ta slutt. Uansett var vegetasjonen tungt belemret med vann fra før av. Med ett åpnet himmelens sluser seg og det skulle vedvare. Gjennomblaut fra topp til tå entret jeg topppunktet.
Tok en litt annen rute ned. Det surklet i turskoa og buksa lå som limt til beina. GPS'en med touchskjerm levde sitt eget liv på grunn av regndråpene. Mye flott gammalskog i liene her og to flotte røy tok til vingene bare 10-15 m foran meg i regnværet. Alltid herlig å få nærkontakt med disse flotte fuglene, regn eller ei. Regnværet ebbet så smått ut og gikk over til skurer.

Gælnekollane

Søkkblaut tok jeg fatt på motbakkene opp mot Gælnekollane på sykkel. Slang fra meg sykkelen ved Midttjønn og gikk oppover til Nordre Hogstadseter. Tok en liten pause ved setra for å vri opp sokker og såler før jeg brakk bratt oppover mot Gælnekollane. Et kull med jerpe ble skremt opp, minst fire individer, og lagde et skikkelig leven både med lydytringer og vingebaks. Herlig!
Veldig bratt til tider, men jo høyere jeg kom oppover jo flottere skog åpenbarte seg. Skikkelig trivelig gammelskog her oppe. Da gjør det ikke noe om man er gjennomblaut og har en halvliter vann i skoa. Usedvanlig flott topp om man er glad i urørt gammalskog. Skurene kom fortsatt jevnt og trutt men sola gjorde seg bryet å bryte igjennom skydekket på vei ned. Tok noen bilder inne i gammalskogen før det ble for bratt å bære kamera videre ned. Forsiktig nedstigning. Vel nede møtte jeg på jerpefamilien igjen og jeg kunne høre lydene fra dem inne i skogen mens jeg tok lunsjpause på den øverste av setrene. En ny oppvridning av sokker og såler ble utført. Litt knekkebrød og diverse ble inntatt før jeg gikk ned til sykkelen. Sola tittet forsiktig fram på nytt. Herlig.

Hovde

Sykla et stykke nedover før det bar oppover igjen mot Hovde. Kasta fra meg sykkelen ved veiens slutt. Herfra tok jeg GPS-kurs rett opp. Bratt, stiløst og med klyvesekvenser som begge de to andre bestigningene. Mye fin skog oppover og regnet hadde tatt lang pause. Høy og våt vegetasjon gjorde at det ikke hjalp nevneverig for opptørking. Flott åpent topplatå med god utsikt. Fin topp. Ny liten pause med nok en oppvridning av sokker og såler. Tok en litt annen vei ned som med de to andre toppene.
Plukka opp sykkelen og tråkka til i oppoverbakkene fram til veien deler seg. Defra var det bare å seile ned til bilen. En flott tur i vannmannens tegn var over....eller....manglet jo bare en topp i Siljan...

Bilder kommer evt seinere..

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.