Drive-by kommunetopper (05.08.2016)

Written by vemundmathiesen (Vemund Mathiesen) GSM

Map
Ascents Kjerrberget (101m) 05.08.2016
Signalhaugen (75m) 05.08.2016

Etter 3 år i Stavanger, og fullført bachelor, var det på tide å flytte hjemover til Østlandet igjen. Jeg hadde noen enkle topper på lista over ting å gjøre der, så de måtte jeg få gjort unna før jeg dro østover med flyttelasset. Etter å ha dratt fra Kongsberg mot Stavanger i 15-tida, fant pappa og jeg ut at vi skulle gjøre unna disse to kommunetoppene med en gang vi kom fram.

Signalhaugen

Vi startet med å kjøre rett gjennom Stavanger, til Randaberg rett nord for storbyen. Med pappa som parkeringsplassfinner, cruiset jeg oppover mot Mekjarvik. Vi tenkte å parkere på industriområdet rett nordvest for kommunetoppen, og gå opp derfra. Dessverre var dette industriområdet gjerdet inn. Derfor ble det parkering langs veien opp til et stort drivhus noen hundre meter øst for høyeste punkt. Vi skiftet til joggesko, og gikk opp mot drivhuset. Ved drivhuset var det god plass til parkering for kommende kommunetoppsamlere, og det var merket med DNT-skilt mot veien vi skulle gå. Da veit vi det til neste gang... Fulgte stien oppover, og etter 750 meter var vi på høyeste punkt. Kan være litt krunglete oppover, men over noen gjerder og litt forskjellig var vi oppe. Det store blikkfanget ble innstallasjonsfartøyet "Saipem 7000", som er nest størst i verden. Morsomt for to petroleumsnerder som pappa og jeg. Den lå fortøyd i Mekjarvik, og med en høyde til dekket på 43,5 meter, og kranene i tillegg, var den mest sannsynlig langt høyere over havet enn pappa og jeg. Kult. Retur samme vei, før vi kjørte mot Sola.

Kjerrberget

Tok en tur innom Kiwi Kvernevik for å handle proviant til helga, og kjørte deretter videre mot Sola. Vi lette litt etter parkeringsplass, før vi parkerte helt innerst i Kjerrberg Terasse. Her var det ikke privat, og siden vi skulle på en kjempekort tur regnet vi med det gikk fint. Inn i skauen ble det ganske mørkt, og vi presterte begge å tråkke i vanndammer ganske fort. Da satt vi bare avgårde oppover stien ganske fort. Det var 300 meter opp til toppen, og vi ble ikke lenge da vi så en regnskur som rullet mot oss fra nord. Akkurat da vi satt oss i bilen traff regnskuren, og vi koste oss i bilen der vi kjørte tilbake mot Stavanger i kraftig regnvær.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.