Fagerliheii (31.07.2016)

Written by mortodeg (Morten) GSM

Start point Kaldvatn (360m)
Characteristic Hillwalk
Duration 2h 30min
Distance 6.8km
Vertical meters 580m
GPS
Ascents Fagerliheii (911m) 31.07.2016
Punkt ved Fagerliheii (910m) 31.07.2016
Visits of other PBEs Fagerliheii parkeringslomme (375m) 31.07.2016
Fagerliheii stistart (377m) 31.07.2016
Hægefjell
Hægefjell

Skulle hjem fra sørlandet, og fant ut at vi kunne bruke noen dager og ta en omvei. Vi valgte å kjøre via Nissedal og Bø, og telte på veien. Første leir ble like under Fagerliheii, for der husket jeg at Angjerd hadde vært tidligere i år, så vi visste vi ville finne en fin teltplass like ved veien. Vi fant en litt annen plass en dem, og satte opp et slapt telt i lyngen. Neste morgen gikk jeg en tur opp på Fagerliheii. Fin tur opp, merket løype som for det meste går på sti og slake sva, men var også et sted man måtte gjøre et klyveflytt over en blokk i et minijuv, som var litt utsatt. Topp utsikt utover Nissedal og de mange klatretoppene. Skal hit og klatre også en gang!

Fra trigpunkt-varden på nesten-toppen fortsatte jeg bort til hovedtoppen, for det er kommunetopp her oppe. Men hadde ikke fått med meg at kommunetoppen ikke var noen topp, bare et punkt i skråninga! Aiai. Heldigvis viste det seg på sporloggen at jeg tilfeldigvis hadde traska over omtrent der, så det får være innafor. Teit at ikke toppen er toppen! Rar kommunegrense. Men de hadde masse multer, i hvertfall. Er ikke så glad i det, men spiste en håndfull siden det liksom skal være så stas.

Tilbake ved trig-varden kom det en regnbyge, så jeg gjemte meg bak varden en stund. Det var masse byger rundt om, og jeg skyndte meg ned før den neste ville treffe. Litt vanskeligere å gå ned svaene når det var blitt vått, men gikk greit.

Namnam?
Namnam?

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.