Ta´Dmejrek (12.07.2016)

Written by rogerravlolosvik (Roger Ravlo-Losvik) GSM

Characteristic Walk
Map
Ascents Ta'Dmejrek (253m) 12.07.2016

Ta´Dmejrek

Når vi er i området passet det fint å få med seg nasjonstoppen til Malta også. Det skulle i utgangspunktet være en enkel topp å få med seg, men det viste seg å ikke være fullt så enkelt å finne toppen.

Bilde tatt fra radaren mot Ta´Dmejrek
Bilde tatt fra radaren mot Ta´Dmejrek

Jeg hadde plottet inn koordinatene fra Peakbook på gps´en og kjørte til radaren på Dingli-cliff. Der var det greit å sette fra seg bilen i veikanten. Det virket nesten som det var greit å sette fra seg bilene hvor som helst i veikantene på Malta. Uansett så var det et jorde like ved veien som var godt inngjerdet med steingjerde og en port som var låst med en solid hengelås, som virket som det høyeste punktet i området. Det er også det som noen har beskrevet i rapportene de har skrevet på Peakbook. Vi valgte å gå til koordinatene som lå på Peakbook for å se om det virkelig var et høyere sted der. Det viste det seg ikke å være. De ledet oss til et sted som lå litt i nedkant for jordet som visuelt virket høyest. Vi gikk en runde i området og prøvde å se om høydemåleren (gps-høyde) på klokka fant noe høyere punkt, men det høyeste den fant der var 250 moh.
Mens vi stod ved radaren så vi en høyde ca en kilometer lengre øst som virket å være en utfordrer til toppen av Malta. Vi satte oss i bilen og dro bort dit. Her viste klokka at toppen var 253 moh. Vi knipset noen bilder her før vi fant ut at det var greit å dobbeltsjekke høydene før vi dro videre.
Vi kjørte derfor tilbake til radaren og sjekket høyden ved toppen der. Den var fremdeles 250 moh. Vi kjørte så tilbake til toppen hvor hvor vi tok bildene og her viste klokka fremdeles 253 moh.

Kristian sunes det var gøy å løpe rund på toppene
Kristian sunes det var gøy å løpe rund på toppene
Vi fant den til slutt
Vi fant den til slutt

Jeg har derfor endre toppunktet på Malta til den siste toppen vi var på. Den samsvarer også med den høyeste toppen som noen Peakbook-brukere har registrert, i tillegg til at koordinatene også samsvarer med de jeg kan finne på enkelte internettsider, deriblant den ufeilbare Wikipedia. Det medfører beklageligvis at enkelte Peakbook-brukere ikke har vært på riktig topp. Sorry.

User comments

 • -
  avatar

  Ang. parkering

  Written by SturlaS 14.07.2016 10:56

  Da vi var på Malta lærte vi at parkering på vegskuldera var OK når bilen står i samme retning som kjøreretningen..

  Angående toppen av Malta er jeg veldig komfortabel med at vi har vært under 20 m unna toppunktet selv om GPS-sporet er tatt opp rundt den "gamle" toppen. ;-)

  Det er jo stort sett bearbeidet jord det meste oppå der så å angi hva som er høyeste punkt blir vel uansett unøyaktig.

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.