Rundtur Tyin østside (10.07.2016)

Written by Stigun GSM

Start point Geitrennvike (1,086m)
Endpoint Samme (1,086m)
Characteristic Hillwalk
Duration 4h 09min
Distance 12.5km
Vertical meters 877m
GPS
Ascents Loppebolegge (1,444m) 10.07.2016
Møsaryggene (1,482m) 10.07.2016
Skølten (1,516m) 10.07.2016
Ikke tid for de høyeste tinder en hjemreisedag som attpåtil tegnet til å bli nokså grå. Har en stund sett på tre topper øst for Tyin, og hadde lagt en slagplan for hvordan raskt og greit "plukke" disse på en ikke altfor tidkrevende rundtur. Parkerte ved Geitrennvike hvor Tyinveien går ganske nærme bredden av Tyin, rett vest for Skølten. Tok sikte på bandet like sør for Skølten delvis på et nettverk av dyretråkk. Videre bratt opp sør/sørøstrygg til toppen, som hadde overraskende god utsikt; sistnevnte dessverre noe forringet av nedbør fra sør, som begynte å gjøre seg gjeldende på toppen. Utvilsomt en flott "korttur" i finevær om man er i Tyinområdet.
Falketind/Stølsnostindmassivet
Falketind/Stølsnostindmassivet
Uranostindane. Nedbør på vei..
Uranostindane. Nedbør på vei..

Ned samme vei og videre sørøstover mot høyeste punkt på Møsaryggane, delvis på snøfelt. Beskjeden varde på Møsaryggane 1482, neppe de store horder på besøk her..
Skølten fra sørøst
Skølten fra sørøst

Videre ned et stykke mot sørvest med kryssing av Geissmussdalen(underlig navn; forresten) med peiling mot Loppebolegge og opp på ryggen et mindre bratt parti nordøst for toppen av denne. Nedblåst/ødelagt trigpunkt ved varden, heller ikke denne av de mest ruvende i sitt slag. Ned igjen fra dagens siste topp fulgte jeg den lange nordvestryggen til Loppebolegge, etterhvert i tette vier/dvergbjørgkratt, men også her tiltagende tetthet av dyretråkk, tydeligvis hyppigst brukt av rein. Trolig hadde det vært enda litt raskere å følge en litt østligere kurs nedover nevnte nordvestrygg, men utover dette var jeg rimelig godt fornøyd med dagens "turlogistikk" og var nede ved bilen etter litt over 4 timer på tur.

Møsaryggane 1482
Møsaryggane 1482
Loppebolegge. Skølten såvidt synlig bildesentrum.
Loppebolegge. Skølten såvidt synlig bildesentrum.
Rød jonsokblom
Rød jonsokblom

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.