Nordøst for Hemnafjellet (10.07.2016)

Written by LivogKristen (Liv Skåsheim) GSM

Map
Ascents Hemnafjellet (680m) 10.07.2016
Nordøst for Hemnafjellet (678m) 10.07.2016
Mye rot oppe på fjellet. Forsvaret? Avinor? Telenor? Ikke pent i alle fall.
Mye rot oppe på fjellet. Forsvaret? Avinor? Telenor? Ikke pent i alle fall.
Dagen før kjørte vi videre på Rv 766 nesten til Tjøttdal og kjørte forbi der vi skulle ta av. Kjør til du kommer til en vei med vikepliktskilt på høyre side og litt inn på veien der ser du et hvitt hus. Kjører du forbi kommer du til Buvik sagbruk og må snu. Følg veien (ca 5,3 km), forbi betalingskassen med kr 50,- i kontanter, forbi Sundsvatnet og inn til et sted med bla. to hvite gamle hus og en rød uthusbygning. Ca 100 m etter disse husene tar du til høyre og følger grusveien opp noen bakker ca 900m til en parkering på venstre side på en bakketopp. Der sov vi denne natten. Stille og rolig.
Dagen etter var det grått og småregn, ikke etter meldingene dette. Vi prøvde å vente litt, men Kristen var utålmodig etter å komme seg hjem til Stjørdal, så i 10 tiden trasket vi de 150 m nedover bakken (videre etter p-plassen) og til godt merket sti til toppen. Stien er merket med høye stolper helt til toppen. (Se også UT.no). På veien oppover småregnet det litt og tåken kom og gikk. På toppen fikk vi litt utsikt den ene veien, men stort sett grått og da vi nærmet oss toppen kom det en god skur og det begynte å trekke litt mer. Kort matpause før vi returnerte (pga. kalde og våte). Rypemor var på tur med sine 8 små på toppen. Så også 10-15 fugler med hvite vinger som fløy derfra. På veien nedover lettet tåken og regnet stoppet, så de vi traff på vei opp fikk en super tur! Traff to kjempekoselige par i lien der oppe. Pratet fjell både lenge og vel!
Litt utsikt på vei ned.
Litt utsikt på vei ned.

Da vi kom ned igjen hadde folk parkert i hytt og pine uten å tenke på at en stor bobil skulle komme ut fra der den stod. Kristen greide det med millimeterpresisjon og rydding av kvister og stein i veikanten. Hjem til Stjørdal i strålende sol. Trøndelag er kjempefint!

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.