Digerronden og Midtronden den vestre (09.07.2016)

Written by tommy (Tommy Wernberg)

Duration 9h 19min
Distance 20.3km
Vertical meters 1,269m
GPS
Ascents Digerronden (2,016m) 09.07.2016 13:36
Digerronden Sørøst (1,860m) 09.07.2016 13:36
Midtronden Vest (2,060m) 09.07.2016 14:09
Øst for Midtronden Vest (2,057m) 09.07.2016 14:38
Visits of other PBEs Nedre Dørålseter (1,040m) 09.07.2016 09:07

Vi hadde dratt opp til Dørålsæter dagen i forveien. Været hadde sett bra ut på yr. Men av erfaring så er værmelding aldri til å stole på. Og ja. Fredagen så hadde værmeldinga endret seg. Regn på morgenen og delvis sol på dagen, og regn utover på eftan.
Ca kl9 etter frokost labbet vi avgårde. Var litt tendenser til drøpp, men vi tok sjansen.
Sporloggen ble tatt på mobilen, og stemmer jo ganske greit. Hadde nemlig glemt å kjøpe batterier til gps, så bestemte meg for å ha den i back-up.

Det var ganske lettgått terreng oppover mot Digerronden. Vi gikk stien mot Høgronden, før vi etterhvert gikk av mot Digerronden. Siktet oss mot det som så lettest å gå oppover. Vi hadde forhørt oss litt om stier opp til Digerronden, men det skjønte vi etterhvert var bare å glemme.
Oppover mot toppen, så det ut til at det var antydninger til stier. Men aller helst dårlig. Har også tildligere lest om at det var noe drit å gå opp her pga alle steiner og dittenog datten. Men når det er sagt, så er da ikke det her det verste jeg har gått på.
Toppen var det tåket. Rune som var med var veldig skeptisk mot å gå videre. Må si jeg ble litt i tvil etterhvert også, men vi bestemte oss for å gjøre et forsøk etterhvert. Vi skrudde på gps`en i tillegg, og labbet litt avgårde. Etter noen meter stoppet Rune oss begge. Han mente vi beveget oss feil. Noe som han fikk rett i. Vi fikk orientert oss inn på rett kurs ved hjelp av gps. Burde vell egentlig snudd, men det ble nå slik. Og vi kom på rett kjør igjen. Over eggen mot Midtronden så løsnet det opp. I hvertfall der nede. over eggen. Her var det flott.
Oppover mot Midtronden tettet det til igjen. Fy fabian. Tåka tjukna til skikkelig. Vell oppe på toppen, så travet vi bort til den med pf10 faktor. Men nå begynte det å regne i tillegg. Og tåka deroppe tjukkere enn tjukkest, så ble det en liten diskusjonssak om hva vi skulle gjøre. Vi hadde ikke tenkt oss bort til Høgronden siden vi hadde vært på den. Alternativt kunne vi jo gå dit og ned, men det endte med at vi snudde pga været i all hovedsak.
Nede ved eggen igjen begynte regnet å dra skikkelig til. Vi valgte da å ta renna nedover og heller gå rundt. Det var en tidvis sti opp der. Men ikke god å finne heller.
Vell nede begynte vi å gå rundt Digerronden. Vi hadde mer sikt nå enn på toppen. Rundt Digerronden fant vi tilslutt stien som gikk tilbake. Bløte og jævlige satte vi opp farten. Det gikk radig i rask gange bortover. Vi dro forbi flere folk bortover. Bena var overraskende gode helt til vi var nesten framme. Da begynte dem å bli seige.
1815 sto vi i resepsjonen og lurte på om vi rakk en rask dusj før middag.
Dritbløte og surklelyder i skoene, så var den dusjen bare helt herlig. Var lenge siden jeg har vært så bløt som nå.
Og det skulle vise seg at vi også fikk forretten på middagen selv om vi var litt sene. Takk for det. Det smakte herlig.
Takk for en herlig og dritbløt tur Rune. ;)

User comments

  • -
    avatar

    Missing title

    Written by Marimor 10.07.2016 20:14

    Jeg gikk opp ryggen til østre en gang. Den er brattere men snakk om bare ett kort stykke. Den jeg snakker om i første svaret er veldig enkel.

  • -
    avatar

    Missing title

    Written by Marimor 10.07.2016 19:25

    Dere skulle tatt ned nordryggen mellom Midtronden V og Digerronden. Enkelt ned der.

    • -
      avatar

      Sv:

      Written by tommy 10.07.2016 20:07

      Det kunne vi gjort. Men tåka gjorde det litt vanskelig å orientere seg. Og med regnet, så tok vi en rask avgjørelse. Og hvordan er evnt ryggen ned fra den østre? Vet du noe om hvordan den er?

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.