Brannheiklumpen (03.07.2016)

Written by LivogKristen (Liv Skåsheim) GSM

Map
Ascents Brannheiklumpen (818m) 03.07.2016
Brannheiklumpen SV (818m) 03.07.2016
Toppen av Steinkjær
Toppen av Steinkjær
Overnattet på Vegset Camping i Snåsa, etter å ha kjørt høyre side av Snåsavannet dagen før uten å finne noe fint sted for villcamp. Ville ikke opp i fjellet denne natten, da de meldte store nedbørsmengder, og de kom! Liv fikk seg et kveldsbad i Snåsavatnet i 15 grader.
Campingen kan anbefales! Liv prøvde å få til en tur opp i Bergsåsen i Snåsa sentrum for å se etter orkideer, men det måtte vi utsette.
Kjørte opp Imsdalen og den laaaange Roktdalsveien til Brannåstua og bomavgiften er nå blitt kr 120,-. Parkerte rett før den siste broen før stua.
Fant stien rett bak hytta og fulgte den oppover. Det var våt myr fra første steg og resten av turen. Fulgte stien til en myr, der det henger en plastpose i et tre, der forsvant stien. Vi gikk rett opp og svakt til venstre til vi traff Storbekken og krysset så denne og fortsatte så svakt venstre og så rett opp fjellet til toppen. Traff en rype med hvite vinger på veien. Var først bortom den første 818m toppen, der det henger en trimkasse. (Denne var åpen og boken er ikke mye å skrive hjem om etter regnværet i natt).
Den første toppen. Her er en trimkasse, men boken er uleselig.
Den første toppen. Her er en trimkasse, men boken er uleselig.
Gikk så videre til SV toppen. Der satt det to lokalkjente fiskere/jegere, som kunne fortelle at det ikke er vits i å lete etter noen sti fra plastposemyra og oppover for det er kun sauestier på denne siden av fjellet. De sa at fra andre siden av fjellet er det merket trimsti til postkassen, men denne stien er 15 km en vei. Kosa oss med litt niste i sola, ved tjernet på toppen, men så at det nye varslede regnværet kom og gikk raskt ned igjen ca samme vei vi kom opp. Traff en røy på vei ned igjen. Dette var en tung tur for Liv, da hun ikke hadde en god dag, og i tillegg ikke nettopp elsker myr!

<gallery>

Da vi hadde kjørt noen meter, kom de første dråpene og FOR et regnvær/haglvær det ble!!!!!
Vi lurte på å stoppe, da vindusviskerne ikke tok unna regnet/haglet. Heldigvis fortsatte vi og kjørte E6 nedover til Steinkjær og ikke RV763, da uværet surret rundt på den siden av Snåsavannet. På nyhetene denne kvelden hørte og så vi at det hadde haglet så mye at veien var hvit med mange cm med hagl der oppe. Vi kunne kjøre helt ned igjen til Stjørdal i utkanten av regnværet og fikk bare noen drypp underveis!
Kongen av bobilen!
Kongen av bobilen!

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.