Gråfjell (29.06.2016)

Written by vemundmathiesen (Vemund Mathiesen) GSM

Start point Tempelseter parkering (920m)
Characteristic Jogging
Duration 2h 36min
Distance 14.2km
Vertical meters 625m
GPS
Ascents Gråfjell (1,466m) 29.06.2016

Gråfjell

Tenkte å ta en revansje på Gråfjell som jeg ikke nådde for 2 år siden. Med bikkja i baggasjerommet på sølvkula satt jeg i vei innover mot Norefjell i 14-tida. Spurte om Fredrik ville være med, men han hadde lovt seg bort på sykkeltur. Etter rundt 1 time og 40 min kjøring kom jeg til bommen på tempelseter, og etter å ha betalt kjørte jeg opp til dagsparkeringa ovenfor hotellet.

Turvenninne for dagen
Turvenninne for dagen

Jeg hadde kjøpt inn nye sko til dagens tur, og startet i lett jogg innover grusveien forbi Istjønn. Rett før Istjennsetra tok jeg av grusveien og inn på stien. Denne fulgte jeg oppover et lite dalføre og videre forbi Ranten på vestsida. Her tok vi en liten matpause. Bikkja fikk noen kjeks mens jeg fikk i meg litt sjokolade og greier. Videre siktet vi oss inn på stien som går forbi det lille fjellvannet på 1303 moh. Da vi kom inn på denne var det bare å følge den fram til siste stigninga opp til Gråfjell. I skaret her var det en god del ferske reinsdyrspor, og bikkja gikk litt bananas. Dessverre var det ingen reinsdyr å se, har fortsatt tilgode å se villrein.

Nærmer oss Gråfjell
Nærmer oss Gråfjell
Plutselig luktet bikkja noe interessant
Plutselig luktet bikkja noe interessant
Utsikt mot Sigdal. Portisen lurer på når vi skal hjemover?
Utsikt mot Sigdal. Portisen lurer på når vi skal hjemover?

Da jeg kom på toppen var utsikten så som så, men jeg så i det minste Gaustatoppen. Turen var altså verdt det. Knipset noen bilder og skreiv meg inn i toppboka før jeg startet returen. Vi fulgte ca. samme rute tilbake, og konkluderte med en helt rask og grei tur.

Ranten fra sin mest alpine vinkel?
Ranten fra sin mest alpine vinkel?

User comments

  • -
    avatar

    Skagastølstinder...?

    Written by Nils 20.07.2016 08:06

    På det siste bildet av Ranten trodde jeg først du hadde slengt inn et bilde av Skagastølstindene med Storen bakerst, men de var liksom blitt så små. ;-)

    https://peakbook.org/gfx/images/a/52/500fjell_p7240101.jpg/500fjell_p7240101-1.jpg

    Uansett var det en ganske alpin variant av Ranten ja.

    • -
      avatar

      Sv: Skagastølstinder...?

      Written by vemundmathiesen 26.07.2016 12:35

      Hehe, likheten er slående ja! Dessverre er Skagastølstindene fra Turtagrø(?) et syn jeg har tilgode å se, så koblet ikke den før jeg så bildet du la med. Artig :)

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.