Krokelvdalen - Skarsfjellet - Tromsdalen (26.06.2016)

Written by Bekki (Rebekka Holmgaard)

Start point Kroken (92m)
Endpoint Tromsø S (39m)
Characteristic Hillwalk
Duration 7h 47min
Distance 26.0km
Vertical meters 1,052m
GPS
Ascents Blåfjellet (778m) 26.06.2016 16:17
Blåmannen (766m) 26.06.2016 16:17
Skarsfjellet (843m) 26.06.2016 16:17
Visits of other PBEs Dalheim (80m) 26.06.2016 16:17
Gutta på skauen (65m) 26.06.2016 16:17
Krokvatnet (354m) 26.06.2016 16:17

Æ va litt usikker på formen idag så æ satte opp tre delmål (alle turmål for Ti på Topp Tromsø 2016), sånn at det ikkje skulle være skam å snu hvis æ blei trøtt etter den første eller andre ;) Men det som kunne blitt en kort tur til Krokvatnet viste sæ å holde mæ ute til etter midnatt.

Tok buss 20 til Kroken, like ved trykkbassenget, og satte kurs mot dagens første turmål Krokvatnet. Mange tydelige stier som alle går opp dalen mot vannet. Fant turkassen til Ti på Topp og bestemte mæ for å gå videre til neste turmål, Blåfjellet. Her kom turens første problem, stien over Krokelva var flommet. Sånn har det vel egentlig vært kver gagn æ gått her, men æ hadde håpet på en bru eller nokka no når Ti på Topp markert stien. Javel, bare å gå opp dalen atme vestsia av elva og krysse den like oppe ved vannet på 500 moh. Rimelig mykje sny der oppe, og det var jo egentlig bare en fordel da det er letter å se kor folk gått i snyen enn over steinuret. Herfra var det rimelig lett å nå toppen på Blåfjellet og få spist brødskivene mine.

Foss ved bussholdplassen i Kroken
Foss ved bussholdplassen i Kroken
Mæ ved varden på Blåfjellet
Mæ ved varden på Blåfjellet

Fortsatt god form så æ bestemte mæ for å gå heile turen over Skarsfjellet og ned i Tromsdalen. Vannvittig pent vær med strålende sol og ingen skyer, godt at æ husket solbrillene mine i siste liten før æ dro heimefra! Tok turen over lille Blåmannen og videre over sny og ur mot Skarsfjellet. Så var det det med å finne veien ned mot Tromsdalen. Det var fortsatt tilstrekkelig med sny for å dekke alle stier runt Skarsfjellet, men det gjorde at det gikk an å løpe nedover snyen mot dalen. Og det er få ting som er så arti som å løpe nedover på sny om sommeren :D Etter litt navigering for å unngå svake snydekker over elvene fant æ til slutt DNT sin tursti, men æ rakk ikkje gå lenge på den før flommen enno en gang satte stopp for mæ. Bare å gå oppover for å krysse på en plass med sterk is over elva, og deretter kunne æ fornøyt holde mæ på stien heile veien ned til Tromsdalen. Tok en liten omvei for å kunne krysse av Ti på Topp sitt turmål Dalheim. Og så oppdaget æ Lavvuen och rasteplassen ved Gutta på Skauen, som æ ikkje vært ved før av en eller annen grunn. Æ hadde ikkje så mykje mat igjen så æ satte kurset videre mot Tromsøya, men gjorde en mental notering om at det faktiskt var en døgnsåpen toalett ved Lavvuen :) No var klokka nesten midnatt, men fortsatt strålende fin midnattssol. Litt lengre tur enn æ trudde æ sku gå, men veldi fin.

Varden på Skarsfjellet med Tromsdalstinden i bakgrunnen.
Varden på Skarsfjellet med Tromsdalstinden i bakgrunnen.
Lavvuen i Tromsdalen
Lavvuen i Tromsdalen

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.