Geitberget på Hjerkinn, Dovre (19.06.2016)

Written by LivogKristen (Liv Skåsheim) GSM

Map
Ascents Geitberget (1,231m) 19.06.2016
Etter en fin natt og god frokost på Hafjell og middag på Dombås, kjørte vi til Hjerkinn og parkerte ved bommen på Valåsstøhøvegen (den går oppover i retning Geitberget.) Har kikket på denne antenne toppen hver gang vi har kjørt forbi og i dag ville vi prøve å ta den. Fulgte denne opp til kryss og tok veien/stien opp til Geitberget. Her var installasjoner. Det var den store blåse-bort-dagen i dag og med iskald vind og byer som lurte rundt på alle kanter, ble det et meget kort opphold på toppen. Etter å ha tatt noen bilder, gikk vi fort ned igjen samme vei. Masse forskjellige blomster langs veien forsinket oss veldig, for Liv må se på dem og helst ta bilde av dem alle. I følge Sissel, er blomsten på bildet litt småsjelden, Gullmyrklegg. Nådde så vidt ned til bilen før sluddbyen kom. Kake i bilen før vi kjørte til Stjørdal i regnvær hele veien.
Småsjelden blomst
Småsjelden blomst

User comments

  • -
    avatar

    Hjerkinn

    Written by otto 20.06.2016 17:48

    En uke etter oss ser jeg. Kjekt å strekke på beina på vei nordover. Kaken som ble spist i bilen burde vært tatt på Oppdal, så skulle vi sørget for kaffe. Håper dere får godvær de neste dagene på Stjørdal.

    • -
      avatar

      Sv: Hjerkinn

      Written by LivogKristen 21.06.2016 10:07

      Ja, vi prøver å få gått litt på slike transportettapper. Jeg er veldig glad i Dovre og ønsker å gå mer der oppe. Håper på Hjerkinnshøe via Kollan på vei hjem, en eller annen gang i sommer. Du er jo aldri hjemme på Oppdal, så det tenkte vi ikke på en gang. Du er jo over alt i Norge til alle tider. Imponert over deg/dere!!! OG ikke minst veldig glad for beskrivelsene du legger igjen etter deg! Om vi skal ta en topp på Oppdal på vei hjem, hvem anbefaler du da? Blir ca 14.juli, kanskje?

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.